Geinburgia niet langs RKAV

Vandaag moest Geinburgia afreizen naar Aalsmeer voor de wedstrijd tegen RKAV. Trainer Vrijhoef kon weer beschikken over 1e keeper Sjors Duynmayer die weer terug was van een schorsing. Daar tegenover stond het verlies van Mario van Leijen die met een gecompliceerde duimbreuk minimaal 6 weken is uitgeschakeld. Jongeling Valdano Hoogwout verving hem vandaag.
Om 14.00u werd er begonnen aan de wedstrijd en al snel was te zien dat RKAV defensief speelde. Veel mensen achter de bal en een echte spits Springintveld. Geinburgia kon hier niet veel tegenover zetten en een saaie wedstrijd lag in het verschiet.
In de 11e minuut had RKAV de 1e kans, nou kans een schot ging langs de paal. Geinburgia probeerde het wel, maar kon het verschil ook niet maken. Verder dan een paar voorzetten die bijna geen gevaar opleverden, kwam men niet. De wedstrijd speelde zich dan ook af tot de 16 meter van beide teams en een echte 0-0 was in de maak. Met deze stand werd dan ook de rust in gegaan.

De 2e helft was niet veel beter, Geinburgia was optisch sterker en probeerde via de zijkanten de spitsen te bereiken, maar die liepen dan weer te vaak te veel met de bal, wat weer tot balverlies leidde. Achterin bij Geinburgia was het aanvoerder Martijn Jansen die aardige duels uitvocht met Springintveld en Jansen was keer op keer de sterkste, wat eigenlijk al genoeg zegt. RKAV wilde niet en Geinburgia kon vandaag niet, dat was na een uur spelen toch wel het enige juiste beeld van deze wedstrijd. Na een minuut of 65 kreeg RKAV goedkoop een vrije trap rond de 16 meter en moest Sjors Duynmayer gestrekt naar de bovenhoek en redde zeer fraai. Het laatste kwartier was het Geinburgia dat nog probeerde te voetballen en kansjes kreeg, maar verder dan een paar kansjes uit dode spelmomenten kwam men niet. Vlak voor tijd dan nog een momentje in de 16 waar de goed fluitende scheidsrechter Reingoud een penalty voor Geoffrey van Vliet wegwuifde. Niet veel later het einde van deze teleurstellende wedstrijd, wat voor RKAV een verdiend puntje opleverde voor de getoonde inzet en Geinburgia er eigenlijk twee verliest, maar ook niet bij machte was om wat te forceren!
Omdat de topper tussen Diemen en Arsenal ook in 0-0 eindigde verandert er weinig in de stand.

Volgende week naar CTO’70 wat de laatste weken de juiste richting heeft gevonden, dus mannen jullie moeten aan de bak.