Geinburgia pakt de draad weer op

Vandaag de thuiswedstrijd tegen Portugal Amsterdam. Na twee zware nederlagen was het vandaag weer eens tijd om 3 punten te pakken.

Omdat de lijnentrekker nog steeds stuk is kon er niet op het gras worden gespeeld, althans zonder de hulp van Geoffrey van Vliet. Op Zaterdag was hij naar Nigtevecht geweest om bij DOB de kar te lenen en had hij zelf de lijnen gekalkt… Een prima initiatief van Geoffrey, want het kunstgras thuis is Geinburgia nou niet echt goed gezind.

Om 1400 werd er dus lekker begonnen op het echte gras. In vergelijking met vorige week waren er twee wisselingen. Paul Beckman en Niels Irik begonnen in de basis. Justin Brouwer, blessure, en Jermain Inge, geen oppas, waren er vandaag niet bij. Waar het de vorige twee wedstrijden snel op achterstand kwam en die achterstand niet meer te boven kwam, kwam het nu snel op voorsprong. Een aanval opgezet via Mario van Leijen kwam uit bij Ricardo Felter en die had een beetje geluk dat de bal van richting werd veranderd waardoor de keeper de bal niet meer kon redden. Zo kwam men al in de 3e minuut op voorsprong en dat was nou net wat Geinburgia nodig had. Er kwam hiermee een stukje rust terug in de ploeg van trainer Vrijhoef. Geinburgia had de controle over de wedstrijd en vergat deze snel op slot te gooien, want kansen waren er genoeg.
Achterin werd vandaag niet veel weg gegeven, want onder leiding van aanvoerder Martijn Jansen stond de verdediging vandaag in de 1e helft sterk te verdedigen. Geinburgia krijgt dan loon naar werken als opnieuw een aanval wordt opgezet door Mario van Leijen die de bal geeft op Paul Beckman. Deze laatste houdt goed het overzicht en legt de bal breed op de vrij staande Geoffrey van Vliet die de bal in het lege doel kan schieten, al ging hij wel erg hoog, 2-0. Met deze stand gingen beide ploegen ook rusten.
De 2e helft ging Geinburgia verder waar het was gebleven. Al kwam Portugal er nu wat meer uit. Na een kwartier in de 2e helft werd Portugal steeds gevaarlijker en de aansluiter hing in de lucht. Geinburgia wankelde een beetje en toen viel ook de 2-1. Een harde bal vanaf de rechterkant werd binnen getikt. Geinburgia kreeg angst en Portugal voelde dat er misschien wel meer in zat. Geinburgia wankelde voor 10 minuten, maar een noodgedwongen wissel bracht rust. Davy Smith moest naar de kant en Nicky van Sermond kwam er bij. Achterin werd de plek van Davy ingenomen door Paul Beckman die zelf nog het meest verbaasd was. Achteraf een goede zet van trainer Vrijhoef, want hiermee kwam de rust terug in het elftal. Geinburgia kwam weer tot aanvallen en de keeper van Portugal hield zijn ploeg met enkele reddingen op de been en ontsnapte ook nog aan een kaart. Bij een duel van Ron Logan was er een trappende beweging te zien, maar de scheids liet het voor wat het was. Niet veel later haalde Ron zijn sportieve revanche.In een duel met de keeper kwam de bal gelukkig tegen Ron aan en deze bal rolde tergend langzaam over de lijn voor de beslissing 3-1.
Een kwartiertje later was het gedaan, want ondanks enkele goede kansen werd er niet meer gescoord.

Een welkome opsteker voor de ploeg en nu is het zaak deze lijn de komende weken weer vast te houden. Te beginnen volgende week uit tegen De Meer wat voornamelijk de punten thuis behaalde.

Verslag: Wesley Tom