Geinburgia richting titel

De koploper uit de vierde klasse E, Geinburgia, heeft de uitwedstrijd tegen De Meer afgetekend met 0-3 gewonnen. De ploeg van trainer Vrijhoef heeft daarmee weer een nieuwe stap gezet richting de titel.

Onder prima omstandigheden begon De Meer het beste aan de wedstrijd en kreeg twee goede kansen om al snel op voorsprong te komen.  Na die openingsfase nam Geinburgia het initiatief steeds meer in handen. Na een kwartier was het Gillio Terol die een kopduel op de helft van De Meer won. Geoffrey van Vliet nam de bal perfect aan en schoot de bal heerlijk over de keeper heen. De bal werd nog licht aangeraakt, maar dat was niet genoeg. Zo pakte Geinburgia snel een 0-1 voorsprong.

De thuisploeg probeerde hierna wel weer aan te haken, maar verder dan de zestienmeter kwam het niet. Geinburgia bleef loeren op de kansen in de omschakeling. Toch was het hier niet echt gevaarlijk in of het moesten de mogelijkheden uit enkle hoekschoppen zijn.  Martijn Jansen, Paul Beckman en Mario van Leijen waren dichtbij, maar troffen geen doel.

In de 39e minuut komt Geinburgia dan toch op 0-2. Gillio Terol krijgt de bal in het strafschopgebied voor de voeten en haalt verwoestend uit en laat daarmee de keeper kansloos. Een mooie opsteker zo vlak voor de rust.

De Meer kwam sterk de kleedkamer uit en wilde graag de aansluiting forceren. Geinburgia had het hier wel lastig mee en het eerste kwartier was de bal dan ook vaak te vinden op de helft van Geinburgia. Echt gevaarlijk werd De Meer niet, dat vandaag een echte afmaker in de ploeg miste.

Geinburgia bleef loeren op de counter, maar moet het zichzelf kwalijk nemen dat het de wedstrijd niet in het slot gooide. Twintig minuten voor tijd kwam De Meer uit een corner bijna op 1-2 als Mario van Leijen bijna de bal in de eigen goal schiet, maar keeper Kloosterman had een uitstekende reflex in huis en kon de bal net over tikken.  Tien minuten voor tijd viel dan toch de beslissing.  Geoffrey van Vliet krijgt de bal in de diepte  en geeft een perfecte pass  op de mee opgestoomde  Ricardo Felter en die plaatst de bal in de hoek voor de 0-3.

Een verdiende overwinning voor de koploper uit 4E. Nog een compliment voor de vrouwelijke scheidsrechter die de uiterst sportieve wedstrijd zonder kaarten eindigde en dat mag ook wel eens gezegd worden!!

Verslaggever en foto’s: Wesley Tom