Home / Homepage / Geinburgia wint drie keer op rij

Geinburgia wint drie keer op rij

Geinburgia heeft voor de derde keer op rij een overwinning geboekt. De koploper uit de vierde klasse A maakte tegen Buitenveldert geen fout en won met 5-2. De voorsprong op Diemen en Arsenal, die ook geen fout maakten, blijft respectievelijk één en drie punten. Wel heeft Geinburgia een wedstrijd minder gespeeld.

Buitenveldert strijd nog mee op  de derde periode.  De ploeg uit Amsterdam Zuid had daarin de eerste twee wedstrijden gewonnen. Al vanaf het eerst fluitsignaal liet de thuisploeg zien dat het voor niets minder dan de winst ging en dat reluteerde in de eerstekans voor Geoffrey van Vliet. Niet veel later was het toch raak voor Van Vliet toen hij na een corner binnen kopte, 1-0. Voor de zoveelste keer dit seizoen dus een snelle voorsprong voor Geinburgia.

Na iets meer dan een half uur mag Van Vliet aanleggen voor een vrije trap. Net op het moment dat hij wil schieten klinkt er een enorme schreeuw. Mario van Leijen is in de muur in zijn edele delen geknepen en gilt het uit. De scheidsrechter heeft alles waargenomen en wijst naar de penaltystip. Van Vliet laat zich dit buitenkansje niet ontnemen en maakt de 2-0.

Geinburgia verzuimt om de wedstrijd al voor rust te beslissen. Na de pauze staat het ineen 2-1 als de defensie niet alert reageert. Doelman Kloosterman heeft het nakijken en Buitenveldert is terug in de wedstrijd, 2-1. Lang kan Buitenveldert hier niet van genieten want niet veel later zorgt Bob in ’t Groen voor de 3-1. DE ploeg voert de druk verder op en  loopt uit naar 4-1. Niels Irik kopt de voorzet van Ricardo Felter door Paul Beckman die eenvoudig kan scoren. Drie goals is zes minuten en het was nog niet voorbij. De eerste de beste kans van de gasten na de 4-1 is gelijk raak, 4-2. Of het allemaal nog niet goed genoeg valt er drie minuten later weer een treffer te noteren. Een individuele actie van In ’t Groen zorgt voor de 5-2 eindstand. Alles bij elkaar dus vijf doelpunten in een tijdsbestek van een kwartier.

Ook in deze klasse neemt de spanning met de week toe. Volgende week spelen de nummers twee en drie, Arsenal en Diemen , tegen elkaar en gaat Geinburgia op bezoek bij RKAV in Aalsmeer.

Kijk voor alle uitslagen, standen en programma op de klassenpagina van 4E.

Foto: Wesley Tom

 

 

Send this to a friend