Home / Algemeen / Gemiste strafschop helpt OFC aan puntje bij Westlandia
Martin de Groot

Gemiste strafschop helpt OFC aan puntje bij Westlandia

OFC heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij Westlandia in de Hoofdklasse. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd kroonde Koen Verhoeff zich tot absolute matchwinner. De doelman van de bezoekers keerde namelijk een strafschop en zorgde er zo persoonlijk voor dat zijn ploeg met een punt terugkeerde uit Naaldwijk.

Een attractieve wedstrijd, die eigenlijk geen winnaar verdiende, zo vond OFC-trainer Martin de Groot. “De 2-1 uit die penalty was zwaar onterecht geweest. Ik vond Westlandia wel iets beter, met name in de eerste helft. Wij speelden in de eerste helft slap. Maar in de tweede helft had de bal er aan beide kanten in kunnen vallen.”

Door de offensieve speelstijl van de thuisploeg, lag er voor OFC veel ruimte in de omschakeling. Zo kwam Marouane Bensabouh al in de eerste minuten net te laat na een gevaarlijke voorzet. Het dichtst bij een treffer in de eerste helft kwam Mike Brantjes. De verdediger kopte de bal uit een corner op de lat. Daarentegen had ook Westlandia kansen op de openingstreffer. Zo werd een kopbal van Marcel de Bruijn gered door Verhoeff.

Toch moest de doelman van OFC nog voor rust capituleren. Ongeveer een minuut voor het rustsignaal kwam Westlandia op voorsprong. Een voorzet van Ramon Ripson werd nog gemist door Steven Olsthoorn, maar Hamza el Yddri liep de bal bij de eerste paal binnen. “Een tegendoelpunt een paar seconden voor rust is heel vervelend, maar ik vind dat we de eerste helft te weinig gevoetbald hebben”, vertelde De Groot over het tegendoelpunt vlak voor rust.

OFC-doelman en matchwinner Koen Verhoeff hier nog in actie namens zijn oude club NSC Nijkerk. Foto:
OFC-doelman en matchwinner Koen Verhoeff hier nog in actie namens zijn oude club NSC Nijkerk. Foto:

Dat De Groot niet tevreden was over de eerste helft van zijn ploeg, was goed te zien bij het begin van de tweede helft. OFC begon een stuk gretiger aan de tweede helft, wat al snel resulteerde in een tweetal grote kansen voor Marouane Bensabouh. Waar de vleugelaanvaller zijn eerste mogelijkheid nog naast het doel van Westlandia plaatste, benutte hij met zijn tweede kans wel. Marijn Sterk lanceerde Bensabouh, die oog in oog met Westlandia-doelman Edgar Leerdam de bal beheerst binnen schoof: 1-1.

Na de gelijkmaker ontvouwde zich een attractief schouwspel, waar beide ploegen kansen kregen op de winnende treffer. Namens Westlandia schoot doelpuntenmaker Hamza El Yddri voor een leeg doel naast en werd een schot van Jeroen Spruijt in kansrijke positie geblokt. Voor OFC schoot invaller Dave Hertog in het strafschopgebied hoog over.

Uiteindelijk bleek dat de aantrekkelijke wedstrijd in de allerlaatste minuut zijn climax zou krijgen. Nadat Verhoeff een schot van Westlandia-aanvaller Mike Brouwer had gekeerd, werd Jeroen Spruijt in de rebound geduwd. Scheidsrechter Schul besloot de bal in de laatste seconde op de stip te leggen, tot woede van de spelers van OFC. De buitenkans werd echter niet benut door Marcel de Bruijn, die dezelfde hoek koos als Verhoeff. Direct hierna floot de leidsman voor het einde van de wedstrijd.

Mede door de gemiste strafschop in de laatste minuut was De Groot gematigd tevreden met het resultaat. “Het is een terechte uitslag, ik vind dat deze wedstrijd geen winnaar verdiende. Ik had eigenlijk drie punten verwacht, maar gezien het slot is dit natuurlijk een winstpunt. We hebben ons in de tweede helft voetballend hersteld, met name in het eerste kwartier. Vooraf hadden we misschien hier willen winnen, maar achteraf kan ik wel tevreden zijn met een punt. We liggen op koers als promovendus, maar voor de winterstop willen we wel bij de top 4 staan.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassepagina van de zondag Hoofklasse.

Verslag Chris Meijer (Haaglanden Voetbal)