Home / Algemeen / Germaan/De Eland sluit compromis en ziet eerste elftal seizoen afmaken

Germaan/De Eland sluit compromis en ziet eerste elftal seizoen afmaken

Germaan/De Eland kon vorige week zondag, als gevolg van de nodige onenigheid, tegen WV-HEDW niet genoeg spelers op de been brengen. Uitstappen uit de competitie was absoluut geen optie en dus was het afgelopen zondagavond vijf voor twaalf. Er stonden de nodige gesprekken op het programma om te proberen de lucht te klaren.

“Ik had er vooraf een hard hoofd in, maar het verassend genoeg toch gelukt”, begint Joop Stapper, secretaris van de club. “We hebben een heel goed gesprek gehad en daarbij is voor nu alles glad gestreken. Afgelopen zondag waren we in de wedstrijd tegen ASV Arsenal gewoon weer present, maar kreeg onze doelman helaas een ernstige hoofdblessure. De wedstrijd werd daardoor wel gestaakt en inmiddels is duidelijk dat hij een aardige hersenschudding eraan over heeft gehouden.”

Afspraken
Vorige week gaf Stapper al aan dat het bestuur wellicht zelf wat water bij de wijn moest doen, zodat de spelers bereid zouden zijn om het seizoen af te maken. Dat heeft de club uiteindelijk ook gedaan, waardoor Germaan/De Eland (naast de 3 punten aftrek) geen hoge boete of andere schade oploopt. “De spelers begrepen dat wij hen op het contributiegeld hadden gewezen, maar dat hebben wij nu dus op een lager pitje gezet. Op deze manier wil het team gewoon het seizoen afmaken en ook gaan zij in gesprek met de, voor ons onbekende partij, die beloftes daarover had gemaakt.”

Joop Stapper (Germaan/De Eland): “Dat zou einde verhaal zijn voor onze club”

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)