Goede tweede helft levert Hoofddorp ruime winst op bij SCH ’44

In de zondag tweede klasse B heeft Hoofddorp een verrassende 2-5 overwinning geboekt bij SCH ’44. De ploeg van Jimmy Simons had het in het begin van de wedstrijd lastig, maar door een goede tweede helft liepen de bezoekers uit van 1-1 naar 1-5. De Hoofddorpers staan op een negende plek, drie punten boven de nacompetitiestreep.

Aan het begin van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat het een ruime overwinning voor de bezoekers zou worden. SCH ’44, dat AGB steeds verder weg ziet lopen in de titelrace, begon sterk aan de wedstrijd. “Het eerste kwartier hadden we het moeilijk”, vond ook trainer Jimmy Simons. “SCH ’44 begon volle bak. Wij hadden moeite met hun spelletje. Met een beetje pech sta je na een kwartier met 3-0 achter.”

Gelukkig voor de Hoofddorpers bleef het bij één doelpunt. Het werd 1-0 door een doelpunt van Erwin van der Klis. Na het eerste kwartier was de Harmelense storm gaan liggen en kwam Hoofddorp meer in de wedstrijd. Kort voor rust betaalde zich dat uit in de gelijkmaker. Mahir Ünver schoot een vrije trap prachtig in de kruising.

Na rust waren het de bezoekers die de dienst uit maakten. “We hebben in de rust de puntjes op de i gezet. We zijn fel gestart. Uiteindelijk zijn we de hele tweede helft niet in de problemen geweest. We waren de bovenliggende partij. We waren gretig en het was gewoon wachten op goals”, zag Simons. De goals kwamen er. Wibout de Vetten en Revelinho Vermeer zorgden voor de Hoofddorp met 1-3 voor kwam.

Een kwartier voor tijd werd het duel definitief in het slot gegooid. Ivar Lammers nam een afgeslagen bal vol op de pantoffel: 1-4. Lars van Rijn tekende voor de vijfde treffer voor de ploeg van Jimmy Simons. De aanvaller rondde af, na mooi voorbereidend werk van Ibrahim Akkabi. Ivo Roest maakte voor de thuisploeg nog een eretreffer, waardoor er een 2-5 eindstand op het scorebord kwam.

Simons had van tevoren wel verwacht dat het kon winnen van de ploeg met titelaspiraties. “Ik had niet verwacht dat we met 2-5 zouden winnen, maar wel dat we kansen zouden hebben. Ze hadden al twee keer achter elkaar verloren (van AGB en VVIJ, red.) en bovendien twee keer niet gescoord. Dat gaat natuurlijk in de kopjes zitten. We hebben het goed gedaan. Er zit nog verbetering in. Dan doel ik op het aanpassen aan een speelwijze van de tegenstander tijdens de wedstrijd. Maar na het eerste kwartier pakten we het uitstekend op.”

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto boven: Minke Wiggerink

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB