Hardwerkend Abcoude pakt winst bij Roda’23

Door in Bovenkerk met 0-1 te winnen van Roda’23 heeft FC Abcoude zichzelf een enorme dienst bewezen in de tweede klasse B. Door deze overwinning staat de ploeg van trainer Rini van Roon weliswaar nog op de elfde plaats, maar is het de naaste concurrenten Quick 1890 en dus ook Roda´23 tot op slechts één punt genaderd. En met een op papier althans wat gemakkelijker programma in de slotfase van deze competitie blijft een regulier behoud zonder nacompetitie alleszins mogelijk.

Puttman en Crombeen
FC Abcoude moet het vooral hebben van hard werken. Fraai is het voetbal niet, maar doorzettingsvermogen hebben de Abcoudenaren wel. En dat was vandaag goed te zien. Roda´23 speelde verzorgder voetbal, maar echt doeltreffend was dat nou ook weer niet.

De eerste mogelijkheid in de wedstrijd is voor Abcoude. In de vierde minuut rukt Fabian van de Bunt op over de rechterkant van het veld. Hij zet voor en bereikt de meegelopen Martijn Groen. Zijn inzet wordt geblokt door de verdediging. In de 11e minuut doet Roda´23 wat terug. Een schot van Tim Engeln belandt in de handen van keeper Jeffrey IJmker van Abcoude.

RODA abcoude 2
Het spel gaat over en weer. Het publiek ziet dat deze wedstrijd voor beide ploegen belangrijk is. Er is inzet en passie van beide kanten. Een hard schot van Loek Schings van Abcoude gaat in de 18e minuut net naast het doel van Roda,23. Nog geen minuut later een snelle aanval van de thuisploeg over de linkerkant van het veld. Een snoeihard schot van Stef Leliveld spat uiteen op de paal.

Na een half uur moet keeper Jeffrey IJmker voor Abcoude tweemaal in actie komen om zijn ploeg voor een achterstand te behoeden. Roda´23 maakt het zichzelf moeilijk door teveel van achteruit te voetballen. De thuisploeg heeft duidelijk angst voor de snelle counter van Abcoude. En die angst is terecht. In de 35e minuut van de wedstrijd voor Martijn Groen in de diepte aangespeeld. Hij speelt zich vrij en maakt het fraai af (1-0). Vlak voor rust lijkt Roda’23 op gelijke hoogte te komen. Een snelle aanval. Stef Leliveld kan net niet bij de bal, maar Tim Engeln wel. Die schiet echter hoog over.

Van Roon

Na rust direct een vrije trap voor Roda’23 vanaf de linkerzijde van het veld. De inzet is scherp, maar wordt door iedereen gemist. De bal verdwijnt rakelings langs het doel van Abcoude. Nog geen minuut later een hard schot van Hassan Makdan van Roda’23. Zijn inzet verdwijnt via de lat achter het doel van Abcoude.

Roda’23 speelt ook in de tweede helft ook wat aanvallender. De ploeg moet ook wel, want aan een verlies heeft het niets. Toch blijft de verdediging van Abcoude goed opletten. Daarnaast schept dit extra ruimte voor de aanvallers van Abcoude. En mogelijkheden zijn er ook voor de bezoekers. Een schot van Loek Schings gaat net naast. Een kopbal van Niek Remijn is datzelfde lot beschoren.

Martijn Groen

Roda’23 zet meer druk richting het doel van Abcoude. De thuisploeg is meerdere keren gevaarlijk maar komt niet tot scoren. Abcoude loert op een counter. In de 75e minuut is zo’n counter bijna succesvol. Invaller Michael passeert op snelheid meerdere verdedigers van Roda’23. Zijn inzet gaat net naast het doel. Tien minuten voor tijd is Hassan Makdan heel dicht bij de gelijkmaker. Zijn inzet gaat over het doel van Abcoude.

Beide ploegen komen niet meer tot scoren. Roda’23 verliest dure punten en ziet concurrenten Abcoude en Hillegom tot op een punt naderen. Het wordt onderin nog heel erg spannend in de tweede klasse B. Op dit moment lijken de degradanten toch wel VVZA en Blauw Wit te zijn. Voor die laatste maakt dat vanwege een op handen zijnde fusie met Chabab niet zoveel meer uit. Wie in deze klasse uiteindelijk nacompetitie moet gaan spelen voor lijfsbehoud? Wie het weet mag het zeggen!