Hoofddorp heeft niets in te brengen tegen DCG dat eindelijk wint

In de zondag tweede klasse B heeft DCG haar eerste zege van het seizoen binnen. De ploeg van Danny van der Moot won op eigen veld met 2-0 van Hoofddorp door doelpunten van Mohamed en Shafin Madmar.

“De opluchting is zeker groot. We werken er heel hard voor, maar we hebben alleen zoveel moeite om goals te maken.” Trainer Danny van der Moot staat met een grote glimlach op zijn gezicht in de kleedkamergang. Iets verder op klinkt harde muziek uit de kleedkamer van DCG. Eindelijk kan er feest gevierd worden want de eerste zege van het seizoen is binnen.

Al had DCG daar wel weer heel veel kansen voor nodig. Binnen het kwartier hadden de Amsterdammers al drie keer kunnen scoren. Eerste zag Samir Bouttar zijn inzet geblokt worden door Yannick Steffens en daarna zag Adil Jamal tot twee keer toe en niet te missen kans door doelman Jan Ziere met zijn voeten gestopt worden.

Foto Mario Wormhoudt | Adil Jamal ziet zijn inzet gekeerd worden door Jan Ziere
Foto Mario Wormhoudt | Adil Jamal ziet zijn inzet gekeerd worden door Jan Ziere

Hoofddorp stelde daar amper wat tegenover. Of het moet het schotje van Revelino Vermeer zijn. Jimmy Simons: “Wij speelden vandaag onze slechtste wedstrijd van het seizoen. Veel jongens zijn niet fit en dat breekt ons op. Het is dat DCG veel kansen laat liggen anders was het voor rust al beslist. Ik was echt blij met die 0-0. Halverwege was ik al blij als het zo zou blijven.”

Het bleef inderdaad 0-0 tot de rust. Al had Hoofddorp ook nog op voorsprong nadat een goede combinatie tussen Sergio Cameron en Vermeer niet door Ibrahim Akkabi werd afgerond. Aan de andere kant verzuimde Bouttar na een goede actie van Joshua Koene de 1-0 te maken. Weer was het Zier die goed redding bracht.

Na rust kwamen de doelpunten, meer dan terecht, dan alsnog. Mohamed Madmar schoot in de tiende minuut nog voorlangs, maar na een kwartier brak hij de ban. Vanaf een meter of twintig krulde de spelmaker de 1-0 prachtig tegen de touwen. Van der Moot: “ We zijn daarna even tien minuten de weg kwijt, maar pakken het vervolgens goed weer op.”

Foto Mario Wormhoudt | Earvin Godfried (#24) heeft pech bij de afronding
Foto Mario Wormhoudt | Earvin Codfried (#24) heeft pech bij de afronding

Bouttar raakt een kwartier voor tijd nog de lat en verdediger Earvin Codfried zag zijn lob net over het doel van Hoofddorp gaan. Vlak voor tijd ontsnap DCG nog aan de gelijkmaker als invaller Mahir Unver een grote mogelijkheid om zeep helpt. Het zou ook niet verdiend zijn.

In de laatste seconde van de wedstrijd valt dan eindelijk de 2-0. Die komt, na goed voorbereidend werd van invaller Fernon Haselhoef en Madmar, uiteindelijk bij een andere invaller, Shafin Madmar, die aan alle onzekerheid een eind maakte.

Foto Mario Wormhoudt | Shafi Madmar schreeuwt het uit nadat hij de 2-0 heeft gemaakt
Foto Mario Wormhoudt | Shafi Madmar schreeuwt het uit nadat hij de 2-0 heeft gemaakt

Van der Moot: “ We krijgen nu AGB en ZSGOWMS achter elkaar. Dat zijn prachtige derby’s en we gaan die wedstrijd, door deze zege, natuurlijk wel met een veel beter gevoel in dan als we nog steeds niet gewonnen hadden.” En Hoofddorp? Simons: “Wij moeten weer terug naar de basis en zorgen dat iedereen fit wordt. Dat we nu maar zeven punten hebben vind ik echt te weinig.”

Klik hier voor alle uitslagen , de stand en het programma van de zondag tweede klasse B

Foto’s Mario Wormhoudt

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)