Hoofddorp verliest op eigen veld van Kampong

In de zondag tweede klasse B heeft Hoofddorp zijn goede seizoensstart geen vervolg kunnen geven. Waar vorige week nog overtuigend gewonnen werd van Wasmeer, moest Hoofddorp dit keer zijn meerdere erkennen in Kampong. Na een 0-1 ruststand wisten de Utrechters uiteindelijk met 1-3 te winnen op Sportcomplex De Ijvelden.

Hoofddorp begon goed aan de wedstrijd. Na negen minuten ziet Nick Tavenier zijn vrijetrap van vlak buiten de zestien meter, net langs de kruising vliegen. Een paar minuten later weet  Jasper de Bie langs zijn verdediger te glippen waarna hij een mooie voorzet op Ibrahim Akkabi kan geven. Akkabi kan van een meter of acht de bal zo inschieten, maar keeper Rik Schrurs weet de bal uit het doel te houden.

Jeffrey van Goethem

In de eerste dertig minuten lijkt er voor Hoofddorp niet veel aan de hand te zijn. Na een minuut of 35 krijgt Kampong een vrijetrap vlak naast de zestien meter. Dylan Manstra had zijn tegenstander op onreglementaire manier neergehaald en kreeg toen ook een gele kaart van scheidsrechter Mank. De vrijetrap kwam op het hoofd van Kampong speler Diederik Hageraats. Edwin Pieterse weet in eerste instantie te redden, maar via de kluts weet de bal toch over de lijn te komen. Met deze 0-1 stand gingen we ook de rust in.

Na rust probeert Hoofddorp snel op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Hoofddorp krijgt dan ook de eerste kansen, waarbij Jasper de Bie veel gezocht word. Met zijn snelheid weet hij de verdedigers van Kampong het erg lastig te maken.

Jasper de Bie

In de 55e minuut geeft Diederik Hageraats een prachtige dieptebal op de achttien jarige Victor Verpalen. Verpalen weet zich daardoor vrij te spelen en komt oog in oog met Edwin Pieterse die zijn doel verkleint. Verpalen blijft rustig en weet de 0-2 rustig binnen te schieten.

Na de 0-2 gaat Hoofddorp verder naar voren spelen om de aansluitingstreffer te maken. Dit geeft achterin ruimte voor Kampong die nog een paar grote kansen krijgt om de score uit te breiden. Ondanks deze grote kansen is het Hoofddorp dat vervolgens weet te scoren. Door een miscommunicatie van Rik Schrurs en aanvoerder Marsh Könings en het goed druk zetten van Hoofddorp spits Sven Wierda weet Hoofddorp de 0 van het scorebord te halen.

Sven Wierda

Een alles op alles zettend hoofddorp probeert in het laatste tien minuten nog de gelijkmaker te zoeken. Dit geeft echter zo veel ruimte in hun verdediging dat Kampong kans op kans krijgt. Zeven minuten voor het einde weet Victor Verpalen de zestien meter binnen te komen. Hier weet hij Elroy Knol op het verkeerde been te zetten waarna hij met een bekeken schot Edwin Pieterse voor de derde keer het nakijken geeft. Na zijn tweede doelpunt van de wedstrijd krijg Verpalen een mooie publiekswissel.

Met nog een paar kleine kansen in de slotseconden voor beide ploegen, weten ze allebei het net niet meer te vinden. De 1-3 is dan ook de eindstand van deze wedstrijd en zorgt er voor dat beide ploegen nu drie punten uit twee wedstrijden hebben.