Hoofdklasse zaterdag

Hoofdklasse zaterdag: De Dijk ontvangt Volendam & Swift tegen DETO

Aankomende zaterdag staan er maar voor een paar Amsterdamse ploegen een wedstrijd op het programma. Dit weekend is namelijk voor district West I een inhaalweekend en/of gereserveerd voor bekerwedstrijden. De landelijke competities gaan gewoon door, dus clubs actief in de Tweede Divisie, Derde Divisie en Hoofdklasse hebben een volledige speelronde. In de hoofdklasse zaterdag spelen de Amsterdamse ploegen een thuiswedstrijd, terwijl Purmersteijn op bezoek gaat bij NSC uit Nijkerk.

Swift – DETO

Eerder deze week werd bekend dat een deel van de spelers van Swift heeft aangegeven ook volgend seizoen actief te zijn op Sportpark Olympiaplein. Zo blijft onder meer topscorer Fidel Yilmaz volgend jaar actief in het shirt van Swift. Zaterdag ontvangt de ploeg uit Amsterdam-Zuid DETO. De tegenstander uit Vriezenveen staat op een veertiende plek, terwijl Swift zesde staat. Bij een overwinning doet Swift goede zaken en blijft het team van Martin de Groot actief bovenin de subtop. De aftrap is om 14:30.

De Dijk – Volendam

Voor De Dijk staat er een regionaal onderonsje op het programma. RKAV Volendam komt namelijk op bezoek op Sportpark Schellingwoude. De uitwedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Op dit moment is het verschil tussen De Dijk en Volendam vijf punten, in het voordeel van de ploeg uit het vissersdorp. De aftrap is om 15:00.

Aflopen zondag werd De Dijk uitgeschakeld in de beker, er werd met 1-2 van SDZ verloren.
Tekst gaat door na de afbeelding

Door overwinning op De Dijk gaat SDZ verder in de beker

NSC Nijkerk – Purmersteijn

De club uit Purmerend heeft betere tijden gekend. Sinds eind november werd er geen punt meer gepakt en alle wedstrijden gingen verloren. Wel laat de ploeg progressie zien. In de afgelopen wedstrijd tegen ACV was het spel goed en werd er ook twee keer gescoord. Deze zaterdag gaat Purmersteijn op bezoek bij NSC Nijkerk. De club uit Gelderland zit ook in een mindere fase. In januari werd het duel met Buitenpost gestaakt en kreeg Nijkerk drie punten in mindering, twee meer dan de Friese  tegenstander. Nijkerk heeft protest aangetekend tegen de straf en dat ligt nu ter beoordeling bij de aanklager. Er wordt om 14:30 aftrapt op Sportpark De Burcht.

Daniël Schermer (Purmersteijn): ‘We staan nu niet waar we horen’

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!