Balvaardige Nordin Jaffaoui

IJFC – AH’78: enerverende 2-2

Vooraf al voorspeld en achteraf kon worden vastgesteld: spektakel op sportpark Groenvliet. Twee teams die met drang naar voren speelden, een klein speelveld door vooruit dekkende defensies, veel korte combinaties en bij vlagen vloeiend aanvalsspel en een scheidsrechter die na rust op cruciale momenten de controle over het duel kwijt was. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond IJFC nog met 9 spelers op het veld (2 veldverwijderingen) en gaf het scorebord uiteindelijk na 99 (!) minuten een gelijke stand aan: 2-2

De eerste 10 minuten van het duel waren nog relatief kalm, beide teams tastten elkaars krachten af zonder tot kansen voor de goal te komen. Tot de 15e minuut: een gevaarlijk indraaiende vrije trap van links kon door doelman Roomer niet weggetikt worden, waarna de ingelopen Auke Bakker van IJFC bij de 2e paal de bal tegen het houtwerk kopte. De terugspringende bal werd op 5 meter hopeloos over de lat gekegeld door Severiano Kensenhuis, een levensgrote mogelijkheid voor de 1-0 ging in rook op.

AH’78 werd nu wakker geschud en combineerde makkelijker naar voren. In de 21e minuut dreigde Banjaktoetoer op rechts de bal kwijt te raken, hij heroverde op ‘snelkracht’ alsnog de bal en versnelde de ’16’ in. Met veel gevoel chipte hij de bal op de vrijgelopen Thomas van Middelkoop die uiterst links de 0-1 binnenkopte.  IJFC trachtte de controle over het duel terug te krijgen en bediende met diepe ballen de vleugelspelers, in de 28e minuut werd een scherpe voorzet van links door Davey Boon rakelings over geschoten. De gelijkmaker ontstond in de 33e minuut: naïef balverlies op het middenveld luidde een snelle omschakeling van IJFC in, de steekpass over 20 meter bereikte de centraal doorgelopen Patrick Schreuders, die voor keeper Roomer geen fout maakte en de 1-1 binnenschoof. Tot aan de rust golfde het spel op en neer, met 1-1 werd de thee opgezocht.

Na rust een waar spektakel voor de toeschouwers, waar scheidsrechter van der Meer uit het verre Friesland wel een hand in had. IJFC speelde het eerste kwartier na rust nadrukkelijk naar voren, AH’78 werd in de defensie gedrukt. In de 61e minuut werd Patrick Schreuders op rechts (in buitenspel-positie!) weggestuurd, zijn voorzet bereikte centraal Severiano Kensenhuis die net binnen het strafschopgebied door Henrique Banjaktoetoer werd aangetikt. Woedende reacties aan de zijlijn van AH-kant, van der Meer was onvermurwbaar en wees naar de stip. Voordat de strafschop kon worden genomen veel getrek en geduw op de rand van de ’16’ en van der Meer trok tot ontzetting van IJFC rechtstreeks rood voor Kensenhuis na een slaande beweging. Davey Boon liet zich niet afleiden door dit tumult en knalde koel de penalty binnen: 2-1. Nog geen 5 minuten later een vrije trap voor AH’78 op 20 meter van de goal, Thomas van Middelkoop belastte zich met de uitvoering en diens strakke wreeftrap plofte net naast de op zijn verkeerde been staande keeper Bloemheuvel in de touwen: 2-2

Balvaardige Nordin Jaffaoui
Balvaardige Nordin Jaffaoui

In de 70e minuut opnieuw grote opwinding aan de zijlijn bij beide kampen: de over rechts doorgebroken Schreuders werd in het strafschopgebied neergehaald door Maarten Schrama, van der Meer floot echter voor de eerdere overtreding van Schrama en gaf slechts een vrije trap op 18 meter van de goal. Geert Kamperman van de thuisploeg vroeg wat al te nadrukkelijk om uitleg van de scheidsrechter en kon met een 2e gele kaart voortijdig inrukken, IJFC dus met 9 man verder. De vrije trap verdween hoog over.

Het laatste kwartier was ‘Sturm und Drang’ voetbal van de Huizer bezoekers: IJFC werd tot in het eigen strafschopgebied teruggedrongen; veel (niet-creatieve) diepe ballen op de centrale spitsen en hoegenaamd geen kansen. Eenmaal werd invaller Mark Wisse nog vrijgespeeld tot voor keeper Bloemheuvel, zijn inzet verdween net naast het doel en een half geraakte kopbal van Sebastian Schildt verdween ook naast de paal.

Na 99 minuten voetbal vond van der Meer het welletjes en floot af. IJFC achteraf toch wel tevreden met een punt, AH’78 duidelijk niet. Met 11 tegen 9 had er meer uitgehaald moeten worden.

Conclusie: met ieder een punt schoten beide ploegen niet veel op in de stand, spektakel werd er wel geboden aan de toeschouwers en dat was ook wat waard.

Volgende week het thuisduel van AH’78 tegen UVV, een regelrechte ‘6-punten match’ in de krochten van 2B!

Opstelling AH’78:

Maarten Roomer; Henrique Banjaktoetoer; Hans Barmentlo; Tim Renes; Maarten Schrama; Mo el Kaddari; Sebastian Schildt; Noureddine Jaffaoui (86. Elio Sousa de Almeida); Stephan Campbell; Paul v.d. Born (75. Mark Wisse); Thomas van Middelkoop.

´Slotje´

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)