Paul v.d. Born zeer nuttig op 6

IJzige winst AH’78 op UVV

Op papier een echt degradatieduel, zoals door outsiders werd aangegeven. In werkelijkheid één van de vele duels in 2B waar uiteraard de drie punten op het spel stonden, maar van degradatievoetbal (nog) geen sprake was. In ieder geval niet van de kant van AH’78. Dat speelde met name voor rust goed combinatievoetbal met drang naar voren en gaf opponent UVV weinig kans om zelf tot voetballen te komen.

Onder ijzige omstandigheden, een straffe noordooster blies over de lengterichting van het veld, werd er afgetrapt in het kille Stadspark. Relatief weinig toeschouwers hadden zich de moeite getroost om de rood-zwarten van Bertus van Effrink een hart onder de riem te steken. Het veld was hard maar gerold, dus bespeelbaar en AH’78 ging prima van start. De bal ging snel rond en op gezette tijden werd de vrije man voorin gevonden. Dat resulteerde in de 10e minuut in een mogelijkheid voor Stephan Campbell voor de thuisploeg: na een goede combinatie met Mark Wisse over rechts, werd zijn harde schot vanaf 18 meter gestopt door keeper Langeveld. Eén minuut later was het wel raak voor AH’78: een voorzet van Paul v.d. Born werd slim centraal doorgekopt door Sebastian Schildt naar de vrijgelopen Mark Wisse. Waar deze tengere vleugelspits vorige week nog miste in de slotfase, stond zijn vizier nu wel op scherp en lepelde hij de bal keurig onder de lat binnen: 1-0

En AH’78 ging welgemoed door op de ingeslagen weg, UVV kreeg geen kans om iets terug te doen en moest zich beperken tot het tegenhouden van de aanvallen van de thuisploeg. Een vrije trap van Thomas van Middelkoop ging net naast de goal en Paul v.d. Born rondde in de 30e minuut een combinatie met maatje Schildt af met een geplaatst schot dat gestopt werd door doelman Langeveld (ex-Zuidvogels). In de 35e minuut nog een grote mogelijkheid voor Mark Wisse: over links vrijgespeeld kwam hij op 15 meter schuin vrij voor Langeveld uit, zijn inzet verdween via de lat over het doel van de UVV-doelman. De enige mogelijkheid voor UVV ontstond uit een corner in de 37e minuut: de afgeslagen bal werd rand strafschopgebied hard ingeschoten door Danny v.d. Berg, maar op de doellijn staand kon Thomas van Middelkoop de bal wegkoppen. Vlak voor rust consternatie in het AH-kamp: een wat ongelukkige overtreding van Sebastian Schildt op Loek Dresen werd door scheidsrechter Knetsch als ‘ontoelaatbaar ruw spel’ bestempeld en tot afgrijzen van de toeschouwers moest Schildt met rood van het veld. Zijn eerste rode kaart in zijn lange amateurcarrière, een bizar incident.

In de rust werden de puntjes op de i gezet door coach van Effrink, qua spel moest AH’78 gewoon op de ingeslagen weg doorgaan, ook met een man minder. Dat zou wel wat moeilijker worden tegen de wind in spelend, maar alsnog moest het UVV lastig worden gemaakt met combinatie- en vleugelspel. UVV zette aan voor een belegering van de AH-defensie, al ging dit niet gepaard met bijzonder goed voetbal. Met name de harde wind in de rug zorgde ervoor dat veel steekpasses of diepe ballen niet aankwamen of simpelweg over de achterlijn rolden. En de weinige gevaarlijke momenten voor het doel werden bekwaam opgelost door keeper Maarten Roomer en zijn defensie.

Paul v.d. Born zeer nuttig op 6
Paul v.d. Born zeer nuttig op 6

De thuisploeg knokte met 10 man voor wat het waard was en gaandeweg de 2e helft ontsnapte men aan de omsingeling van UVV en ontstond er ruimte achter de Vleutense defensie. De snelheid van rechterspits Mo el Kaddari werd gezocht, in de 75e minuut miste hij net de finesse om tot voor keeper Langeveld te komen, maar 1 minuut voor tijd viel alsnog de bevrijdende 2-0: op een steekpass van Paul v.d. Born werd weer goed door el Kaddari geanticipeerd, hij omspeelde op snelheid de linksback en de keeper en tikte de bal in het net.

Wedstrijd gespeeld, een verdiende overwinning voor de thuisploeg. Op basis van goed combinatiespel voor rust en hard werken werden de 3 punten over de streep getrokken. Dat geeft hoop voor de toekomst.

Volgende week weer een thuiswedstrijd voor AH’78, dan wacht het Amsterdamse de Beursbengels.

Opstelling AH’78:

Maarten Roomer; Henrique Banjaktoetoer; Hans Barmentlo; Tim Renes; Maarten Schrama; Paul v.d. Born; Thomas van Middelkoop; Stephan Campbell; Mo el Kaddari; Sebastian Schildt; Mark Wisse (75. Mounir el Kaddari).

´Slotje´

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)