18050216 lebo TPP Ike Neil en supportes na zege (2-1)

Ike Neil schiet ASV Lebo naar finale play-offs

Het Amsterdamse ASV legio heeft zich woensdagavond als eerste geplaatst voor de finale om het Nederlands Kampioenschap zaalvoetbal. De ploeg van Calvin Blankendal won in het derde en beslissende duel met 2-1 van TPP. Ike Neil maakte twee minuten voor tijd de winnende treffer.

Wie de tegenstander is in de finale in nog ongewis omdat de tuchtcommissie van de KNVB nog uitspraak moet doen over de ongeregeldheden rondom het duel Knooppunt Marlene van afgelopen vrijdag. Eind deze week wordt er een uitspraak verwacht en de kans is groot dat het derde en beslissende duel aanstaande maandag zonder publiek in Amsterdam zal worden gespeeld.

Lebo is in ieder geval zeker van een finaleplaats. Na de 7-0 zege van afgelopen zaterdag ging het gisteren een stuk minder voor de Amsterdammers. TPP dat in de eerste helft maar liefst drie gele kaarten kreeg en trainer Max Tjaden drie minuten voor rust met rood zag vetrekken, gad uitstekend tegenstand. Toch waren de beste kansen voor Lebo. Tissoudali raakte de lat en Aynaoui schoot net naast na een uitstekende pass van Younes Makraou.
feest

Zes minuten voor de rust was het eindelijk raak. Aanvoerder Zaid el Morabiti bediende Makraou op prachtige wijze en d topscorer van de Amsterdammers maakte het karwei vakkundig af. Doelman Hogewoning verrichtte vlak voor rust nog een cruciale redding door Bouyouzan met de voeten van scoren af te houden.

Na rust nam TPP steeds meer het heft in handen en kenmerkte het spel van Lebo zich vooral door veel slordigheden. Kansen van Bouyouzan en Bandjar leverde nog geen treffer op, maar acht minuten na rust was het wel raak toen Charraoui op aangeven van Mossaoui verdiend gelijk maakte (1-1).

Halverwege de tweede helft mocht aanvoerde Mossaoui met rood vertrekken na een pittige overtreding op El Azhari. De twee minuten die Lebo met een man meer speelde leverde maar liefst zeven aanvallen op, maar gescoord werd er niet. Tevrede (2x), El Morabiti (2x), Makraou, El Azhari en een keer slordig balverlies zorgden er voor dat de numerieke meerderheid geen score opleverde.

Nyali was namens de bezoekers nog dicht bij de winnende treffer, maar uiteindelijk kwam die twee minuten voor tijd van de voeten van Ike Neil (2-1). Door de zege is Amsterdam in ieder geval met een ploeg vertegenwoordigd in de finale. Een Amsterdams onderonsje is dus nog steeds mogelijk. De finale (best of three) begint op 27 of 28 mei.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)