Ilguy: “OFC is net Oranje. Breien breien breien en niet scoren”

OFC is er in de Derde Divisie voor de vijfde wedstrijd keer op rij niet in geslaagd om te winnen. De ploeg van Imdat Ilguy verloor met 2-0 van Dongen. Door de nederlaag is de ploeg uit Oostzaan inmiddels afgezakt naar de tiende plaats op de ranglijst. Eerde dit seizoen werd OFC ook in de beker al uitgeschakeld door Dongen (2-1).

Ilguy: “We zijn het natuurlijk de afgelopen jaren gewend om te winnen, maar ik weet ook dat het altijd pas gaat lopen vanaf de tweede periode. Wij hebben nou eenmaal altijd tijd nodig. Gezien het spel dat we tot op heden hebben laten zien hadden we gewoon bij de eerste vier moeten staan. We breien veel te veel en scoren niet. het lijkt Oranje wel.”

Tegen Dongen stapte Ilguy van zijn geloof af en liet hij zijn ploeg veel meer inzakken dan normaal.  In de omschakeling werd knullig balverlies geleden en de eerste de beste counter leverde een doelpunt op voor Dongen. Een voorzet van Paul van Zon werd door Remon Koenen achter Atam Koroglu gekopt (1-0). Nog voor rust was de marge opgelopen tot twee doelpunten. Linksbuiten Yousef el Baouchi verdedigde mee en met een sliding bracht hij Floris Wouters ten val. Van Zon benutte de terechte strafschop (2-0).

Ilguy” Na rust zijn weer ons eigen spel gaan spelen door direct druk te gaan zetten. Toen zag je dat Dongen er niet meer aan te pas kwam. We hebben genoeg kansen gehad om vandaag punten te halen, maar we scoren gewoon niet. De balans lijkt niet te kloppen binnen het elftal. Aan de bal zijn we goed, maar bij balverlies gaat het mis. Dat breekt ons op op dit niveau.”

Ondanks een groot aan kansen bleef OFC dus zonder doelpunten en dus ook zonder punten. Op de ranglijst staat OFC inmiddels op een tiende plaats met maar liefst zestien punten achterstand op koploper De Dijk. Ilguy: “De laatste vijf wedstrijden hebben we niet gewonnen (drie verloren, twee gelijk, red.). Het wordt dus ook tijd om eens naar ander spelers te gaan kijken. Ik heb een selectievan 23 man. Als het zo niet lukt moeten anderen het maar laten zien.” Of er in de winterstop versterkingen worden gehaald wilde Ilguy niet op ingaan.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Derde Divisie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)