Invallers bezorgen Swift een punt tegen SDC Putten

Swift is in de Hoofdklasse A tegen het eerste puntverlies aangelopen. De Amsterdammers hadden het lastig tegen SDC Putten en kwamen vroeg op achterstand. Diep in de tweede helft wist de thuisploeg op gelijke hoogte te komen dankzij invallers Tim Steij (assist) en Tijs Boeting (treffer). Door het 1-1 gelijkspel moet Swift de koppositie op doelsaldo afstaan aan ODIN’59.

Putten was deze middag voor het eerst gevaarlijk, de bezoekers schoten een kans huizenhoog over. Na vijf minuten kreeg Swift een vrije trap op 25 meter van het doel. De inzet van Max van Wakeren leverde echter niets op. In de zestiende minuut kwam Putten via een snelle uitbraak op voorsprong. De razendsnelle Gilbrano Plet ontving de bal vanaf rechts en kon alleen op doel af. De aanvaller schoot het leer hard en laag langs doelman Sieuwerd Teerink en zorgde zo voor de 0-1. Deze treffer betekende de eerste tegengoal voor Swift in de Hoofdklasse. Doelman Teerink wist maar liefst 376 minuten op rij zijn doel schoon te houden, op de inzet van Plet was de keeper echter volstrekt kansloos.

Swift - SDC Putten

In het vervolg van de eerste helft werd het publiek in Amsterdam-Zuid niet echt vermaakt. Swift probeerde wel tot kansen te komen, maar slaagde hier amper in. De bezoekers uit Putten vonden het wel prima en verdedigden de voorsprong met man en macht. Vijf minuten voor rust de eerste grote kans voor de thuisclub. Fabian Munsterman wist een teruggetrokken bal niet voldoende kracht mee te geven en zag zijn poging in de handen van doelman Hoogenwoning belanden.

In de tweede helft was Swift de betere ploeg maar bracht het de bezoekers niet aan het wankelen. Rond het uur greep Swift-trainer Mark Evers in en bracht hij Tim Steij en Tijs Boeting. Niet veel later betrad ook spits Charlon Linger het veld. Nadat Swift-doelman Teerink eerst nog een harde vrije trap knap wist te klemmen zorgden de invallers voor een vreugde-explosie op het Olympiaplein. Een indraaiende voorzet van Steij werd in de 77ste minuut prima binnen gekopt door Boeting. Na de 1-1 probeerden beide elftallen voor de winst te gaan, echt gevaarlijk werd het niet meer.

Swift - SDC Putten

Swift-trainer Mark Evers over het gelijkspel: “Natuurlijk baal ik van het puntverlies en had ik liever gewonnen. Vandaag zag je dat de tegenstander zich aan ons aanpaste en hier hadden wij het best lastig mee. Uiteindelijk komen we verdiend op gelijke hoogte. Met dertien punten uit vijf duels beleven we natuurlijk een prima start van het seizoen.”

Doordat ODIN’59 won van Ajax moet Swift de koppositie weer delen met het elftal uit Heemskerk. Vanwege een minder doelsaldo bezet Swift de tweede plek op de ranglijst. Komend weekend spelen de Amsterdammers tegen Huizen. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de Hoofdklasse A.

Foto’s Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)