Jeffrey Wilders verlaat IVV na 22 jaar

Aankomende zomer gaat Jeffrey Wilders IVV verlaten. Na maar liefst 22 jaar bij de club in Landsmeer speelt hij het komende seizoen in Amsterdam-Noord . De aanvaller gaat aan de slag bij De Meteoor, dat uitkomt in de zondag vierde klasse.

“Vanaf mijn vierde tot nu heb ik bij IVV gespeeld, maar de laatste tijd merkte ik dat ik speelminuten eigenlijk wel erg belangrijk vind. Ik wil weer wedstrijdritme op doen en veel spelen.” De afgelopen seizoenen maakte Wilders vooral minuten als pinchhitter.  “Alleen ik wil weer belangrijk zijn, door veel te spelen en veel goals te maken.”

Uiteraard hield Wilders zichzelf de spiegel voor. “Ik klaag niet over die rol, hoor. Ik weet namelijk dat als ik goed genoeg ben, ik gewoon speel. En als dat niet het geval is, moet je natuurlijk realistisch zijn. Alleen nu heb ik nagedacht over wat wijsheid is. En dat is dat ik wil spelen en belangrijk zijn. Natuurlijk vind ik het jammer. IVV is toch mijn club en had daar graag mijn minuten gemaakt. Maar de overstap is voor mij, op dit moment, het beste om weer op mijn oude niveau te komen. Dat betekent niet dat het hoofdstuk IVV voor mij gesloten is.”  De aanvaller heeft voordat hij zijn keuze maakte wel met verschillende mensen bij IVV gesproken, aangezien de club hem graag wilde behouden. Alleen koos hij toch voor zijn speelminuten.

Bij De Meteoor komt Wilders een oude bekende tegen, namelijk de nieuwe trainer Charles Loots. De oefenmeester was voor zijn periode bij FC Almere de trainer bij IVV. “Hij gaf aan mij te zien spelen als links- en rechtsbuiten, of in de spits. En de trainer weet wat hij van mij kan verwachten, aangezien we al eerder hebben samengewerkt.” Wel gaat het even wennen zijn voor Wilders, om na zoveel jaren te starten bij een nieuwe club en in een nieuwe competitie.  “De overstap vanaf de tweede klasse naar de vierde klasse klinkt misschien heel groot, maar met IVV speelden wij in seizoen 2017/2018 ook nog op dat niveau. Met mijn ervaring op een hoger niveau wil ik graag een aanwinst voor De Meteoor zijn.” Wilders wil dit doen door veel bij te dragen aan de doelpuntenproductie van de Amsterdammers.

Naast Wilders stappen ook Reno Kanters (midden op de foto) en Dave Dijkhuizen (rechts op de foto) over naar De Meteoor. Deze spelers komen net zoals Wilders over van IVV. Kanters is afkomstig uit de jeugd van IVV, Dijkhuizen is een teamgenoot van Wilders. Trainer Loots is erg content met de versterkingen, ook Aramez Poepon en Devinjo Plet zijn nieuwkomers bij De Meteoor.

Aramez Poepon en Devinjo Plet stappen over naar De Meteoor

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)