foto herman de wit

Jimmy Simons: “Het is een vechtscheiding en de kinderen zijn de dupe”

Precies drie weken na het geven van zijn eerste training maakte Jimmy Simons kenbaar dat hij het voor gezien houdt bij zaterdag tweedeklasser FC Almere. De onrust binnen de club omtrent het arbeidsconflict met Maurice Ligeon heeft er voor gezorgd dat Simons per direct zijn functie neerlegt. Tegenover Het Amsterdamsche Voetbal doet hij voor het eerst zijn verhaal.

Maandagavond maakte hij dat bekend in een gesprek met de spelergroep en het bestuur. Simons: “Ik wachtte al op een oplossing tussen Ligeon en de club voordat ik begon. Er kwam steeds maar geen duidelijkheid en ik worstelde met met eigen principes. Ik wilde niet meer langer wachten om de knoop door te hakken. Want wie zegt mij dat er na donderdag (als de spoedarbitragezaak dient, red.) wel duidelijkheid is. Ik kon het gewoon niet meer verantwoorden naar me zelf.”

Simons begon op 14 augustus aan zijn eerste training met de gegevens dat hij leiding gaf aan een groep die niet tot de selectie behoorde. “Ik voelde me ook geen hoofdtrainer van de club. Dat is drie weken zo doorgegaan en binnen de club merkte je aan alles hoe zwaar dit allemaal is. Iedereen was daarmee bezig en niemand met het voetbal. Met de spelers heb ik het fantastisch gehad. We hebben heel intens samengewerkt en ik zag dat het plezier terug was.”

Des te moeilijker was het voor Simons om de spelers te vertellen dat hij er mee zou stoppen. “Het deed me veel pijn om het ze te vertellen. Ze waren gebroken. Maar ik moest het doen. Aan mijzelf denken. Ik word er straks op afgerekend als we niet presteren. Dat verwacht iedereen van mij, maar dat kan niet zoals het nu gaat. Het was erg pijnlijk om afscheid te nemen.”

Simons keert hoe dan ook niet terug bij FC Almere dit seizoen. Mocht de arbitragezaak donderdag voor de club gunstig uitpakken, zit FC Almere zonder trainer en Simons zonder club. “Ik weet natuurlijk niet wat de uitspraak zal zijn, maar ik ben positief ingesteld en als het voor FC Almere goed uitpakt, heb ik de weg vrijgemaakt voor een nieuwe trainer. Die kan met een schone lei beginnen. Die heeft zekerheid en geen onrust meer. Dat heb ik nu niet.”

Het komend seizoen zal Simons dus niet op het veld staan. Voor het eerst sinds lange tijd. “Het zal even wennen worden, maar ik kan mezelf recht in de spiegel aankijken. Deze hele zaak is voor niemand goed. Ik zie het als een echtscheiding en de kinderen zijn de dupe.”

Verslag Mathijs Groenewoud
Foto Herman de Wit | Simons tijdens zijn eerste training op 14 augustus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)