Joop Vlug (JOS): “Genoten van deze unieke ervaring”

Hoewel de uitslag (0-9) anders doet vermoeden, stond JOS Watergraafsmeer-voorzitter Joop Vlug na afloop van de bekerwedstrijd tegen Ajax met een glimlach in de vip-ruimte. Voor hem was de avond al compleet en stond hij – zelfs toen de score uitliep – te genieten van deze unieke ervaring. “Ik ben super trots, op het elftal en op de vereniging.”

Het waren hectische weken voor de Hoofdklasser, sinds de bekerzege op Noordwijk (2-1) in de eerste ronde. “Het was een hele happening. Ik heb de afgelopen weken constant aanvragen van alle kanten gehad, JOS Watergraafsmeer was de afgelopen week zelfs landelijk nieuws. Dat is prachtig voor deze club. De organisatie verdient een pluim voor al het werk dat ze hiervoor hebben verricht. Nu de bal rolt, ben ik wel opgelucht dat het eindelijk is begonnen.”

Voorafgaand aan de historische wedstrijd deelde Vlug de mening van de omroeper, die het opnoemen van beide elftallen eindigde met de woorden “we zullen het wel zien”. Vlug: “Ongeacht wat de uitslag zal worden, wordt dit al een hele mooie avond. Je weet dat je op voorhand kansloos bent tegen Ajax, maar wie weet. Het is voor ons een unieke kans en we gaan er vooral van genieten.”

Als de wedstrijd uiteindelijk in 0-9 eindigt, is er nog altijd geen sprake van teleurstelling bij Vlug. “Een paar goals gaven we weg, dat was onnodig. Als je zo erg achter staat, hoop je nog op een eretreffer. Daar kregen we ook een paar kansen voor, maar helaas zat dat er niet in. De spelers hadden het wel verdiend. Maar ondanks de grote nederlaag ben ik super trots op het elftal en de vereniging.”

Na het laatste fluitsignaal werd de selectie van JOS Watergraafsmeer getrakteerd op een groot applaus vanaf de tribunes. De 5500 toeschouwers in het Olympisch Stadion gingen staan voor de amateurs. Vlug: “Zo’n prachtig applaus doet wat met je. Ik stond met kippenvel mee te klappen voor de spelers. Dat hebben ze verdiend.”

Verslag Joachim van der Marck
Foto Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)