JOS haalt Fernon Haselhoef (DCG) en Lionel Frederik (Swift)

In de zoektocht naar aanvallende impulsen heeft JOS/Watergraafsmeer twee versterkingen uit de buurt gehaald. Fernon Haselhoef en Lionel Frederik spelen volgend seizoen voor de ploeg die momenteel strijdt voor lijfsbehoud in de zondag Hoofdklasse. De twee vleugelaanvallers komen over van respectievelijk DCG en Swift.

Voor Frederik is het een hereniging met trainer Roy van der Mije, zijn oude trainer bij Blauw-Wit. “Onder Roy hoop ik mijn draai weer te vinden. Bij Swift zit ik nu lange tijd op de bank. Als basisspeler haalde ik voor de winterstop mijn niveau niet en door de goede resultaten heeft de trainer (Mark Evers, red.) weinig reden tot wisselen. Als invaller doe ik mijn uiterste best, maar ik wil nu weer een goed jaar draaien en lekker voetballen. Roy weet wat hij van mij kan verwachten en hij weet mij te raken.”

Haselhoef maakt na vijf seizoenen DCG de stap omhoog richting JOS. Daar komt hij oud-ploeggenoten Finn van der Velden en Omar Limon weer tegen. “Omar heeft mijn naam laten vallen toen hij hoorde dat JOS op zoek was naar buitenspelers. Vervolgens had ik een warm gesprek met Roy, waarin de visie van de club duidelijk werd. Ze willen een hechte groep creëren met een frisse wind. Een stap omhoog heeft eerder gespeeld, maar toen was ik nog bezig met een mooi project bij DCG. Nu is dit een goede stap voor mij.”

Foto Jos Spitteler | Na vijf seizoenen bij DCG draagt Fernon Haselhoef volgend seizoen het shirt van JOS/Watergraafsmeer

De 26-jarige aanvaller speelde in de jeugd van Zeeburgia en FC Utrecht (samen met JOS-verdediger Clayton Karsari, red.). “Ik ben ervan overtuigd dat ik de stap aan kan. De komende periode zal ik er alles aan doen om mezelf klaar te stomen zodat ik mijzelf volgend seizoen op een hoger niveau kan laten zien. Ik hoop dat het in de Hoofdklasse zal zijn.” Frederik vult aan: “Ik weet niet hoe het nu gaat, maar de plannen voor volgend seizoen zijn duidelijk. Ze willen een team dat voor elkaar door het vuur gaat. Met de versterkingen en de spelers die blijven, moet dat zeker mogelijk zijn.”

Foto boven: Paul Stoeltie | Lionel Frederik

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!