Home / Algemeen / JOS scoort er nu zelf lekker op los tegen Haaglandia

JOS scoort er nu zelf lekker op los tegen Haaglandia

JOS Watergraafsmeer heeft in de hoofdklasse haar eerste overwinning van het seizoen binnen. Op Sportpark Drieburg werd Haaglandia met 6-1 verslagen. Daarmee is de nederlaag tegen Ajax (0-9) helemaal verdwenen uit de hoofden van de spelers. Alle ogen zijn nu weer gericht op de competitie.

Het was wel weer even wennen voor iedereen bij JOS. Woensdag voor bijna 6000 toeschouwers in het Olympisch Stadion tegen Ajax en vier dagen later voor 300 toeschouwers op Drieburg tegen Haaglandia. Middelbeek koos voor dezelfde basis als tegen Ajax.

JOS speelde vanaf het eerste fluitsignaal in een hoog tempo. Haaglandia, dat dit seizoen alle kaarten op het eerste zaterdagelftal heeft gezet, kwam er niet aan te pas. De Rotterdammers bleven met kunst en vliegwerk overeind. Doelman Aldrick Susanna redde prachtig op een kopbal van Paul Bekker en niet veel later schoot Patrick Lokken uit kansrijke positie net naast. Uiteindelijk was het toch Lokken die voor de 1-0 zorgde. Hij kopte een cornet van Maurice Renger binnen.

Eric Piket

Waar iedereen dacht dat de ban gebroken was kroop Haaglandia steeds meer uit haar schulp. Het resulteerde zelfs in de gelijkmaker. Lovette Felicia maakte vijf minuten voor rust de onverwachte gelijkmaker. Nog voor de pauze stonden de Amsterdammers weer op voorsprong. Verdediger Alex de Bruijne kopte een voorzet hard binnen (2-1).

2014-09-29 09.41.56-1

Na rust maakte JOS niet dezelfde fout en bleef het goed druk zetten. Mede door het inbrengen van Aldin Mehanovic (voor Arthur van Meetelen) bleef de ploeg van Sander Middelbeek de overhand houden. De kansen bleven zich opstapelen voor JOS. Bekker had zijn vizier niet op scherp staan anders had de score nog hoger uit kunnen vallen. Lokken zorgde na 52 minuten met zijn twee treffer voor de 3-1. Nadat De Bruijne binnen de zestien was neergehaald en Renger vanaf elf meter de 4-1 had gemaakt was het verzet gebroken.

Ian Refos

Lokken werd vervolgens wat gerust gegund en zijn vervanger Ian Refos, overgekomen van Zeeburgia, liet zich direct gelden. Amper in het veld tikte hij de 5-1 binnen. Nadat Bekker, Richmond Bossman en Renger uitstekende mogelijkheden lieten liggen zorgde Refos met zijn tweede doelpunt van de middag voor de 6-1 eindstand.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de zondag hoofdklasse.

Verslag en foto’s Martin van Zurk