JOS sterkste in stadsderby tegen Zeeburgia

In de onvervalste stadsderby tegen Zeeburgia heeft JOS/Watergraafsmeer (2-0) laten zien dat de eerste plaats in de eerste klasse A bij de zondagamateurs geen toeval is. Ongeslagen lijkt de ploeg van trainer Sander Middelbeek regelrecht op de titel af te stevenen al is het seizoen nog lang. In een heus voetbalgevecht waarin beide partijen tot het gaatje gingen, toonde JOS/W zich de sterkste in een wedstrijd die niet altijd uitblonk door goed voetbal, maar werd beslist op inzet, strijd en karakter.

Dit maakte de wedstrijd tot een aantrekkelijk kijkspel die bleef boeien tot de laatste minuut waarin good-old Patrick Lokken (34) definitief de wedstrijd op slot gooide met een fantastische kopbal 2-0.  En zo’n spits ontbrak er bij Zeeburgia dat bij vlagen wel aardig voetbal liet, maar faalde in afwerking. Tot aan de zestienmeterlijn lukte het allemaal nog wel. Eenmaal in de zestien aangekomen wist men geen raad met de bal en ontbrak het aan overzicht om een medespeler die zich in een betere positie bevond op maat te bedienen. Weg kans en kon JOS de bal weer naar voren dirigeren.

kopbal de Bruijne

Op Sportpark Drieburg waar de regen soms met bakken uit de hemel viel en het akelig koud was, zagen een kleine 300 toeschouwers een meer boeiende dan een echt goede wedstrijd. Niet zo heel erg want boeiend voetbal door spanning en felle persoonlijke duels kan voor veel spektakel zorgen en het publiek vermaken. Scheidsrechter Benali meende dan ook dat zeven gele kaarten het juiste middel was om twee-en-twintig spelers in bedwang te houden. Juist of onjuist de wedstrijd verliep zonder incidenten en drong zich op tot een spannend schouwspel waar beide partijen elkaar niets toegaven.

Bekker

Al na enkele minuten spelen kwam Zeeburgia door zwak ingrijpen achterin op achterstand toen Richmond Bossman moeiteloos drie verdedigers van zich afschudde en keeper Jurgen Belfort moeiteloos met een lob kon passeren: 1-0. Een droomstart voor JOS dat enkele minuten later een inzet van Paul Bekker tot corner zag verwerkt. Toen scheidsrechter Benali al snel het eerste geel trok was het de beurt aan Zeeburgia dat een schot van Keith Refos tot een corner zag verwerkt en verder niets opleverde dan een achterbal. De mooiste kans was voor Zeeburgia dat met nog enkele minuten spelen voor rust Chan Kwame hopeloos zag missen. De eerste helft kenmerkte zich door een redelijk hoog tempo, snelle positiewisselingen waardoor er ook veel balverlies werd geleden mede als gevolg door teveel ruimte tussen de linies aan weerskanten.

Bossman op weg naar de 1-0

Na de rust bleef de wedstrijd onderhoudend en kregen beide partijen mogelijkheden om wat aan de score te doen. Zo knalde Juliano Smit snoeihard op doel waarop keeper Michel Dijkstra uitstekende reageerde met een fabuleuze redding met als gevolg een corner. Kansen en mogelijkheden dienden zich aan voor Zeeburgia en kwam ook JOS een paar keer gevaarlijk voor het doel van zijn tegenstander. Kleine en grote mogelijkheden die niet het gewenste resultaat opleverden. Scheidsrechter Benali die dacht dat hij aan het groot Nederlands dictee mee deed, trok vervolgens een paar maal het bonnenboek en deelde naar hartelust gele kaarten uit.

Renger

In de laatste minuut voltrol Patrick Lokken het vonnis over Zeeburgia en kon de stadsderby de boeken in met commentaar van trainer Sander Middelbeek van JOS/W die meende ,,We hadden een prima start en konden meteen een tik uitdelen. Een uitstekend begin gevolgd door een mindere periode waarin wij nogal eens balverlies leden. Daarna hebben wij geknokt voor een goed resultaat en getoond dat we de terechte koploper zijn. Wij hebben weinig weggegeven, hun zwakke plekken uitgebuit, en keihard geknokt om deze wedstrijd te winnen. Dit is gelukt ! Ik ben daarom trots op deze groep dat zich de sterkste heeft getoond in deze spannende stadsderby’’.

Verslag Freek Louis
Foto’s Martin van Zurk

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!