Home / Algemeen / JOS Watergraafsmeer pakt belangrijke punten tegen Waterwijk

JOS Watergraafsmeer pakt belangrijke punten tegen Waterwijk

Op sportpark Rie Mastenbroek in Almere werd het in de derde klasse C geen hoogstaand duel tussen Waterwijk en JOS Watergraafsmeer. De Amsterdammers trokken uiteindelijk met 1-2 aan het langste eind en kruipen zo weg van de twee onderste plaatsen.

Vanaf het begin was het een gelijkopgaande strijd met mogelijkheden aan beide kanten. Waterwijk was in deze fase het dichtst bij een treffer Nick Baggelaar liet een grote kans onbenut. JOS miste ook de scherpte en liet ook diverse kansen aan de neus voorbij gaan. Ook een vrije trap van Dennis Eier liep op niets uit. JOS, met de geroutineerde Raoul Henar in de ploeg, kwam zo af en toe toch wel gevaarlijk door maar Waterwijk doelman Wilco Mackaay, die weer stond opgesteld ten koste van Ricardo Riebel, redde bekwaam voor de thuisclub. In de tiende minuut kon hij toch niet voorkomen dat de gasten op voorsprong kwamen. Fabien Omanette van Waterwijk maakte hands in de zestien en arbiter Boon kon niet anders doen dan de bal op de stip te leggen. Raoul Henar schoof de penalty beheerst binnen (0-1).

Waterwijk zakte nog verder terug. Het spel was te onsamenhangend, maar leverde wel wat kansen. Gescoord werd er vooralsnog niet. Twee ploegen die tempoloos speelden, maar niet echt potten konden breken was het gevolg.

waterwijk- jos

In het tweede bedrijf waren er twee ploegen te zien die niet veel voor elkaar onder deden, maar voor het publiek was er maar weinig te genieten. Of het moet een vrije schop van zo’n zes meter van doel geweest zijn van Quincy van Putten van Waterwijk die op de paal belandde. In de 65e minuut kwam er dan toch nog een opleving van de thuisclub. Een aanval over rechts werd door Desmond Mensen voorgezet, de bal had een draaiende curve en verdween verrassend via de binnenkant van de paal in het Amsterdamse doel (1-1).

Een tegenvaller voor de ploeg van Richard Pel en liet hij direct twee invallers opdraven. Dit had niet direct gevolgen voor Waterwijk maar er kwam toch wat meer druk. De strijd werd dan ook wat feller met diverse kaarten tot gevolg. In de 80e minuut was het zelfs rood (2x geel) voor Igor Tadic van de gasten. Waterwijk zou nu z’n slag moeten slaan maar niets was minder waar want een uitstekend uitgevoerde counter van JOS, over de linkervleugel, werd op maat voorgegeven en kon door aanvoerder Raoul Henar fraai ingekopt en weer was Wilco Mackaay kansloos (1-2). In de tijd die Waterwijk nog had kwamen er nog wel kansen, maar eerst was het de paal die redding bracht en ook twee behoorlijke kansen kon de ploeg van Mark de Boer niet meer redden. De Amsterdammers hielden stand en behaalde ongeschonden de eindstreep en pakte drie zeer belangrijke punten.

Waterwijk likt de wonden en leidde deze middag zijn zesde nederlaag op rij. Waterwijk trainer Mark de Boer wordt er een beetje moe van,”We zijn geen schijn meer van een maand geleden slordig spel en steeds weer blessures die opduiken doet mijn ploeg momenteel geen goed”.

Verslag en foto’s Herman de Wit