JOS/Watergraafsmeer laat geen spaan heel van Dieze West

In de laatste reguliere thuiswedstrijd heeft JOS/Watergraafsmeer gedaan wat het moest doen in de zondag Hoofdklasse. Degradant Dieze West werd met een 9-1 nederlaag teruggestuurd naar Zwolle. Omdat bijna alle concurrenten ook wisten te winnen zullen de Amsterdammers zich volgende week moeten verzekeren van lijfsbehoud op bezoek bij SWZ Boso Sneek. Op dit moment staat de ploeg van Roy van der Mije op een veilige tiende plek maar alles is nog mogelijk.

Het zou een memorabele middag worden in meerdere opzichten. Naast de grote overwinning stond de wedstrijd tevens in het teken van het afscheid van de spelers die JOS/Watergraafsmeer aan het einde van het seizoen gaan verlaten. In de openingsfase kregen beide ploegen een goede kans om de score te openen. Tiago Conceicao dos Santos mikte net naast namens de thuisploeg en aan de andere kant was het Mustafa Kafali die Colby Harmon omspeelde, zijn inzet werd op de lijn gestopt door Milo Pieplenbosch.

Vervolgens vielen de doelpunten als rijpe appelen. JOS/Watergraafsmeer gooide de wedstrijd binnen zes minuten in het slot. Het was Patrick Lokken die Naggai Letwory voor de eerste keer wist te passeren met een geplaatste bal in de verre hoek: 1-0. Even later mikte Maurice Renger een vrije trap in de kruising en via dos Santos werd het zelfs 3-0. Deze stand bleef op het bord dankzij Colby Harmon. De doelman redde uitstekend nadat hij wederom oog-in-oog kwam te staan met Mustafa Kafali. JOS/Watergraafsmeer zou nog wel één keer scoren in de eerste helft. Reggie Schaap stond helemaal vrij bij de tweede paal en werkte de bal in het lege doel: 4-0.

Naggai Letwory zit er nog aan maar kan niet voorkomen dat de vrije trap van Renger binnenvalt

Na de pauze werd het al vrij snel duidelijk dat het niet bij vier doelpunten zou blijven. Dieze West hield vanaf het eerste fluitsignaal open huis achterin. Lokken maakte zijn tweede door een goede voorzet van Schaap binnen te tikken: 5-0. Laatstgenoemde was ook de aangever bij de 6-0 van dos Santos. De kansen bleven komen en ook Maurice Renger maakte zijn tweede treffer van dichtbij. Na deze goal wist Dieze West vanaf de aftrap iets terug te doen. De pas 16-jarige Ilias Akloud redde de eer voor de gasten.

Patrick Lokken nam op passende wijze afscheid van het thuispubliek met twee doelpunten

Het zou niet het enige doelpunt zijn dat Dieze West deze middag maakte. Helaas deed Faisel el Atiaoui dit in het verkeerde doel. Hij kopte op ongelukkige wijze een voorzet achter zijn eigen doelman waardoor het achtste doelpunt voor JOS/Watergraafsmeer een feit was. De ploeg van Roy van der Mije had nog twintig minuten de tijd om op jacht te gaan naar de dubbele cijfers. Deze honger werd nog eens extra aangewakkerd nadat Mourad Ouali zijn tweede gele kaart kreeg wegens praten.

Nadat Lokken en Renger onder een daverend applaus het veld hadden verlaten maakte Schaap er 9-1 van. JOS/Watergraafsmeer stuurde hierna bijna al haar manschappen naar voren om het aanwezige publiek op een tiende doelpunt te trakteren. Ondanks meerdere hachelijke situaties voor het doel van Dieze West zat dit er helaas niet meer in. Naoufal Haddadi was het dichtst bij maar hij wipte de bal langs de verkeerde kant van de paal. Zo bleef het bij 9-1 en kon iedereen zich gaan opmaken voor het afscheid van een aantal zeer gewaardeerde krachten.

Patrick Lokken (Argon), Maurice Renger (Ajax), Alex de Bruijne (Ajax), Colby Harmon (Aalsmeer zat), Yasin Poyraz (Legmeervogels), Finn van der Velden (stopt) en Milo Pieplenbosch (stopt tijdelijk) werden allen in het zonnetje gezet middels een toespraak en een bloemetje. Onder begeleiding van een knallende vuurwerkshow werden zij uitgezwaaid en het feest zou uiteraard zijn vervolg hebben in de kantine.

Roy van der Mije kon ondanks alles niet echt tevreden zijn. “We moesten deze wedstrijd gewoon winnen met zoveel mogelijk doelpunten. Dat is gelukt. Maar als je de resultaten ziet van de andere ploegen dan kom je tot de conclusie dat alles nog mogelijk is. We zullen tot het laatste moment moeten knokken voor lijfsbehoud. We moeten deze week alle zeilen bijzetten voor die laatste wedstrijd. We moeten daar vol vertrouwen ingaan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het resterende programma in de zondag Hoofdklasse.

Foto’s: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!