Kanloze 6-0 nederlaag AH 78

Grijs, druilerig, kil en dan ook nog met 6-0 verliezen: dat was het eindresultaat van een middag voetballen bij en in Woudenberg. De AH-selectie ontbeert op dit moment kwaliteit en mentale hardheid op cruciale posities en als dan ook nog de doelpunten op het verkeerde moment binnenvallen, wordt er kansloos verloren. Een bittere conclusie, maar de realiteit van het moment.

Woudenberg was weer eens compleet en dat scheelt met name in aanvallend opzicht een slok op een borrel, vorige week werd nog verloren bij DESTO maar vandaag liet het zien in de frontlinie zeer effectief met de mogelijkheden om te kunnen springen. Op het kunstgras werd door beide partijen met aanvallende intenties begonnen, al in de 2e minuut ontsnapte Woudenberg-spits Kevin Bakker aan de aandacht van het centrale verdedigingsduo, Maarten Roomer redde echter bekwaam door goed uit te lopen.
AH’78 probeerde wat terug te doen, combineerde naar voren maar werd niet gevaarlijk. Woudenberg hanteerde een simpel maar effectief spelletje, de bal werd snel en zuiver bij de voorwaartsen ingespeeld en zij mochten het voor de ’16’ van AH’78 uitzoeken. In de 17e minuut leverde dat resultaat op: het linker verdedigingsblok bij AH’78 werd uitgespeeld, de bal werd hard bij de 1e paal ingespeeld en Kevin Bakker wist hier wel raad mee (1-0) Tien minuten later werd er slecht overgenomen op het middenveld bij AH’78, Tom de Greef op ’10’ kwam op de rand van het strafschopgebied helemaal vrij, zijn inzet verdween net naast.

Vanaf minuut dertig begon AH’78 het spel wat meer naar zich toe te trekken, in de 32e minuut kwam gelegenheids (centrum-) spits Mo el Kaddari goed door over rechts, zijn inzet verdween voorlangs. AH’78 creëerde bij tijd en wijle een overtal-situatie op het middenveld, maar de keuzes die daarna werden gemaakt naar voren waren niet al te best. Een kansrijke steekpass van Paul v.d. Born kwam in de ’16’ bij een geel-hemd terecht en een voorzet van Mounir el Kaddari werd op het laatste moment geblokt door een Woudenberg-verdediger. De ruststand bleef 1-0 voor de thuisploeg.

Vlak na rust in een tijdsbestek van 1 minuut twee grote kansen voor de Huizer bezoekers: eerst penetreerde Mark Wisse door het centrum, zijn eindpass op de volledig vrij staande Stephan Campbell was onzuiver. In de kluts kwam de bal op rechts uiteindelijk bij Henrique Banjaktoetoer terecht, zijn voorzet bij de 1e paal werd door Paul v.d. Born op 4 meter net naast de verkeerde kant van de paal getikt. In de tegenstoot counterde Woudenberg over rechts, de bal kwam in de ’16’ bij Joey Hendriks terecht en hij scoorde wel: 2-0 Een doffe dreun voor de bezoekers, hoe hard kan een les in effectief omspringen met kansen zijn. In de 49e minuut combineerde AH’78 via Thomas van Middelkoop en Mo el Kaddari, de bal kwam terecht bij Mark Wisse die vanaf 12 meter niet kon scoren.

Duidelijk werd in deze fase dat het voor AH’78 aan– of afhaken werd, het combineerde redelijk maar voor de ’16’ van de thuisclub ontbeerde het een echte killer. Mo el Kaddari werkte hard en werd in de 67e minuut een glaszuivere strafschop onthouden na een ren tot in het strafschopgebied en een duidelijke haakactie van achteren door Jordi van Appeldoorn, arbiter van de Wijngaard wuifde alle protesten van de rood-zwarten hautain weg. Ook nu counterde Woudenberg hierna weer razendsnel en via Kevin Bakker werd in de 68e minuut de 3-0 simpel binnen gewerkt. Hierna kon de thuisploeg doen wat het wilde met de bezoekers, bij AH’78 was de spirit volledig gebroken en via Hazeleger, Tom de Greef (prima ’10’) en nogmaals Hendriks werd AH’78 over de knie gelegd. Bij 6-0 vond Woudenberg het wel genoeg. Op het juiste moment toeslaan door aanvallend slim te voetballen, Woudenberg was deze middag gewoonweg een maatje te groot voor de Huizer ploeg. Misschien ietwat geflatteerd, maar dikverdiend deze zege.

AH’78 mag de wonden gaan likken en zorgen dat het volgende week tegen Argon veel beter voor de dag komt dan vanmiddag, anders worden het nog sombere weken voor de van Effrink-equipe in de naderende lente.