KDO – Ouderkerk eindigt onbeslist

Voor KDO  stond afgelopen zondag de streekderby tegen Ouderkerk op het programma. Na drie nederlagen op rij, snakten de Kwakelaars duidelijk naar een goed resultaat deze middag. Trainer Raymond de Jong kon deze middag weer een beroep doen op de herstelde Jochem Kok, terwijl Bart-Jan van der Jagt en Ferdi Rademakers verhinderd waren.

In het eerste kwartier van de wedstrijd voerde KDO duidelijk de boventoon en kwam na tien minuten spelen verdiend op voorsprong. Uit een corner van Ronnie Oltshoorn, kon aanvoerder Sven Vlasman,  na een slimme loopactie, de 1-0 bij de tweede paal binnenkoppen. In het verloop van de eerste helft golfde de wedstrijd op en neer, maar gescoord werd er niet meer. In de 37e minuut kreeg KDO de mooiste kans van de wedstrijd. Via Jochem Kok en Ronnie Oltshoorn kwam de bal uiteindelijk terecht voor de voeten van Joeri Stange. Op onverklaarbare wijze maaide Joeri half over de bal heen en ging zijn inzet, vrij de keeper, naast het doel.

In het begin van de tweede helft was snel te zien dat Ouderkerk er na rust een stapje bovenop deed. KDO ontsnapte in de 50e minuut aan de gelijkmaker, maar in de 55e minuut was het wel raak voor Ouderkerk. Ter hoogte van het zestienmetergebied kreeg de Ouderkerkse aanvaller teveel ruimte en kon de bal fraai in de linkerbovenhoek leggen, 1-1. Na deze gelijkmaker werd het positiespel aan beide kanten er niet beter op, zodat zowel KDO als Ouderkerk loerden op het ene kansje wat wellicht zou komen. KDO bracht Sjors Kas en Jelle de Jong nog binnen de lijnen om een overwinning te forceren, maar uiteindelijk werd er door beide teams niet meer gescoord.

Door dit gelijkspel blijft KDO op de vijfde plaats op de ranglijst staan. Volgende week zondag speelt het eerste om 14:30 uur uit de uitwedstrijd tegen Ankaraspor. De wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark Middenmeer in Amsterdam.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)