KDO weggespeeld door Nieuw Utrecht

Na de zwaarbevochten 0-1 overwinning van vorige week op Waterwijk, stond voor het eerste afgelopen zondag de thuiswedstrijd tegen Nieuw Utrecht op het programma. De Utrechters, op voorhand genoemd als titelkandidaat, wisten vorige week met maar liefst 5-0 Baarn te verslaan.
KDO, vandaag acterend met hetzelfde basiselftal als vorige week, was erg benieuwd of zij ook het sterk geachte Nieuw Utrecht partij kon geven.

Na een afwachtend begin waren het de Kwakelaars die in de 10e minuut het eerste gevaar stichtten. Na een goede steekbal van Joeri Stange op Rick Kruit, wist Kruit schuin voor de keeper te komen. Zijn harde schot kon ternauwernood door de Utrechtse doelman uit de kruising worden geplukt.
Vijf minuten later was het echter wel raak aan de andere kant van het veld. Nadat er achterin door het midden werd uitverdedigd bij KDO, wist een Utrechtse aanvaller vanaf twintig meter de bal in de kruising te schieten, 0-1. Tien minuten later kreeg Nieuw Utrecht de 0-2 in de schoot geworpen door KDO. Doelman Peter Onderwater probeerde op te bouwen van achteruit via Erik Verbruggen. Erik, kort gedekt, speelde de bal te zacht terug naar Peter, waardoor de Utrechtse spits eenvoudig de 0-2 kon maken. Na deze tweede tegengoal moesten de Kwakelaars zich herpakken tegen het technisch vaardige en verzorgd voetballende Nieuw Utrecht. Vlak voor rust was Rick Kruit dichtbij de aansluitingstreffer, maar zijn inzet ging helaas rakelings naast de paal.

Over de tweede helft kunnen we kort en bondig zijn. Nieuw Utrecht liet KDO kennismaken met de keiharde wetten in de derde klasse en speelden de Kwakelaars van het kastje naar de muur.
Uiteindelijk wisten de Utrechters nog vier keer te scoren, waarvan drie keer in het laatste kwartier.
Door deze fors uitgevallen 0-6 nederlaag, is KDO weer met beide benen op de grond komen te staan.

Aanstaande zondag staat de streekderby van het seizoen op het programma, Legmeervogels – KDO. Beide ploegen hebben uit hun eerste twee wedstrijden drie punten weten te bemachtigen. Voorafgaand aan het prachtige affiche gaat de selectie van KDO lunchen bij compleet vernieuwde Hotel Hengelsport in Uithoorn. Het heropende hotel is sinds kort in handen van Ton van de Haak en Lydia Vlasman. De spelers van het eerste verheugen zich, door dit alles, enorm op deze dag en hopen op een gigantische opkomst om 14:00 uur op sportpark de Randhoorn.

Opstelling KDO 1: Peter Onderwater, Doron Borger, Michael Meijer, Erik Verbruggen (60e Mathijs Molleman), Timo Kas, Bobby Uitermarkt, Sven Vlasman, Patrick Schijff (70e Joost Samsom), Jelle de Jong, Rick Kruit (75e Fabian van der Hulst) en Joeri Stange.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!