‘Keldervoetbal’ bij AH’78 – Argon

Vanaf de laatste plaats in de rangschikking voetballen, het is AH’78 nog zelden overkomen de laatste jaren. Dit seizoen is het werkelijkheid geworden en wie de wedstrijd vanmiddag heeft gezien kan niet anders concluderen dan dat het een verdraaid lastige klus wordt voor de Huizer ploeg om handhaving in deze klasse te bewerkstelligen in de komende 8 wedstrijden.

Het is een cliché, maar ‘degradatievoetbal’ vereist toch op momenten een ander soort spelletje dan AH’78 gewend is te spelen. Knokken voor elke meter in de duels, het zou elke wedstrijd moeten, maar in dit type wedstrijden wel bepalend voor winst of verlies. En daarnaast de eigen kwaliteiten proberen uit te nutten. Geknokt werd er wel door de ploeg, niet altijd even efficiënt, maar kansen werden eigenlijk niet weggegeven. Maar zelf kansen creëren en vervolgens afmaken, dat was vanmiddag niet besteed aan de rood-zwarten. Het was soms bedroevend om te zien hoe vaak er simpele combinaties of spelhervattingen werden verprutst, eigenlijk AH’78-onwaardig.

De eerste helft verliep niet bijster boeiend, de thuisploeg trachtte het spel te maken en Argon ving de aanvallen rustig op eigen helft op en probeerde in de counter gevaarlijk te worden. AH’78 kwam niet verder dan een harde uithaal van Maarten Schrama die voorlangs ging in de 8e minuut en uit het niets kwam Argon plotseling op voorsprong. Kevin Blom draaide in de 20e minuut een vrije schop van 30 meter in de doelmond, keeper Maarten Roomer kwam enige meters uit zijn doel om de bal te vangen, maar gedragen door de wind zeilde deze tot ontzetting van iedereen rechtstreeks in het doel, de 0-1 was een feit.

AH 78 -Argon2

Een domper zo’n tegengoal maar ook wel weer typerend voor AH’78 dit seizoen, achterin wordt er op de vreemdste momenten gefaald. De thuisploeg zette aan voor een mini-offensief, Mo el Kaddari was daarbij het meest dreigend maar ronduit ongelukkig vanmiddag. Een steekpass van Thomas van Middelkoop in de 22e minuut kon met links door hem worden ingeschoten, op het laatst bedacht hij zich en de kapbeweging naar rechts eindigde in niets. In de 38e minuut wederom een steekpass, nu van Mark Wisse: Mo el Kaddari liep goed vrij en tikte nu wel met links in, Argon doelman Gök pareerde zijn inzet echter knap en tikte deze naast het doel.

Na rust ontvouwde zich een bedroevend slecht spelletje voor de toeschouwers. AH’78 was niet in staat om de zijkanten goed te benutten en van combinatievoetbal was al helemaal geen sprake meer. Kansen werden er niet meer gecreëerd en ook Argon deelde in de malaise, maar stond vooralsnog wel voor met 0-1. Tot de 76e minuut, Lesley Groenen draaide op links naar binnen en gaf een effectvolle stuiterbal richting de ’16’ van AH’78. Gebrekkige communicatie tussen keeper Maarten Roomer en zijn defensie leidde ertoe dat de bal over hem heen sprong en al dan niet met hulp van een AH-verdediger in de uiterste rechterhoek zeilde: 0-2

De wedstrijd bloedde vervolgens dood, Argon hoefde niet meer en AH’78 kon niet beter. Een onschuldig opstootje op het veld werd kundig gemanaged door scheidsrechter van Dokkum (want zonder kaarten) en na 90 minuten kon de thuisploeg weer met lege handen de kleedkamer opzoeken.

Als gezegd, op deze manier gaat het nog heel lastig worden voor de van Effrink-equipe. Wellicht dat de terugkeer van centrumspits Sebastian Schildt voor een omslag kan zorgen in het spel van de Huizer ploeg, het is dringend nodig.

Opstelling AH’78:

Maarten Roomer; Henrique Banjaktoetoer; Hans Barmentlo (77. Mounir el Kaddari); Tim Renes; Elio Sousa de Almeida; Paul v.d. Born; Thomas van Middelkoop; Maarten Schrama; Mo el Kaddari; Stephan Campbell; Mark Wisse.

 

´Slotje´

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)