Kevin Berrevoets (OSV zondag) kiest voor JOS/Watergraafsmeer

Na het opheffen van het zondagelftal van OSV gaat Kevin Berrevoets zijn geluk bij JOS/Watergraafsmeer in de zondag eerste klasse beproeven. De twintigjarige doelman hoopt bij de Amsterdammers een aantal stappen te kunnen zetten in zijn ontwikkeling.

Als jongen van de club kon Berrevoets ook de veilige stap naar de zaterdagselectie maken, zoals meerdere spelers van het inmiddels opgeheven zondagelftal. Toch koos hij voor een nieuwe uitdaging. “Het is lastig om zo’n stap te zetten, na vijftien jaar als voetballer en vijf als jeugdtrainer, maar ik had meteen een goed gevoel bij de club. De week bedenktijd die ik na een gesprek met Roy van der Mije (trainer, red.) vroeg, heb ik uiteindelijk niet eens nodig gehad. Binnen twee dagen wist ik dat ik voor JOS wilde gaan.”

De stap van de derde naar de eerste klasse ziet Berrevoets vooral als een persoonlijke uitdaging. Zijn veilige omgeving in Oostzanerwerf verlaten voor het onbekende Amsterdam-Oost is volgens hem ook een goede keuze. “Ik denk dat het ook wel eens goed is om allerlei nieuwe mensen te leren kennen”, zegt hij. “JOS is voor mij een mooie stap omhoog. Ik wil heel veel bijleren en stappen maken in mijn ontwikkeling. Natuurlijk hoop ik aan spelen toe te komen en te bewijzen dat ik een rol van betekenis kan gaan spelen. Daarvoor ga ik graag de concurrentiestrijd aan.”

Naast Berrevoets heeft JOS met Gregory Martin nog een doelman aan de selectie toegevoegd. De sluitpost komt over van Zeeburgia en verkiest de club van zijn oud-trainer Roy van der Mije – de twee werkten samen bij Blauw-Wit en EDO – boven DCG. Zij zullen samen met de eerder aangetrokken Halil Süzülmüs (Assendelft) en de huidige tweede doelman Edwin Sudibyo moeten strijden voor de plek onder de lat.

Foto: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!