Home / Algemeen / Kevin de Visser (Ajax) pas na winterstop terug

Kevin de Visser (Ajax) pas na winterstop terug

Zaterdag Hoofdklasser Ajax moet het de komende twee tot vier maanden zonder aanvoerder Kevin de Visser doen. De 25-jarige middenvelder kampt met een enkelblessure en kan pas na de winterstop zijn rentree maken bij de ploeg van trainer Jorg Smeets.

De Visser vreest zelf dat hij er lange tijd uit is. “Ik heb in de voorbereiding van dit seizoen een enkelblessure opgelopen en daar heb ik nu nog steeds last van. In eerste instantie herstelde het wel goed en verdween het vocht vrij snel uit mijn enkel. Vorige week tegen Odin ’59 kreeg ik er echter weer veel last van. Ik viel in die wedstrijd uit en toen heb ik besloten om te stoppen en er naar te laten kijken.”

De captain van de Hoofdklasser moet een MRI-scan ondergaan om duidelijk te laten worden wat er aan de hand is. “Ik ben al in het ziekenhuis geweest en de arts heeft er toen naar gekeken. Het is te flexibel in mijn enkel waardoor mijn kraakbeen of banden beschadigd kunnen zijn. Ik onderga begin volgende week een MRI-scan en dan wordt duidelijk wat ik heb. Ik verwacht echter dat ik er tot twee tot vier maanden uit ben.”

Kevin de Visser

De Visser vertelt ook dat hij wel vaker last heeft van zijn enkels. “Ik heb in de afgelopen twee jaar drie keer een enkelblessure opgelopen. De eerste keren herstelde ik goed en stond ik snel weer op het veld, maar nu ben ik bang dat het wel even gaat duren.”

De middenvelder is niet helemaal tevreden over de seizoensstart van zijn ploeg. Na zes wedstrijden staat Ajax op een teleurstellende negende plaats in de zaterdag Hoofdklasse. “We hebben veel nieuwe spelers in de selectie en in het begin van dit seizoen waren we een beetje zoekende. Ik heb er echter wel vertrouwen in dat we de komende tijd beter gaan presteren.”

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: Rob van Vliet

Send this to a friend