Knooppunt langs FC Marlene naar Amsterdamse finale voor landstitel

De finale voor het landskampioenschap zaalvoetbal wordt een Amsterdamse derby. Na ASV Lebo heeft ‘T Knooppunt zich ook geplaatst voor de eindstrijd. In de derde wedstrijd van de halve finale zette de ploeg van Carmelo Nieddu in de stille Sporthallen Zuid FC Marlene opzij: 6-1. Mo Darri was met drie treffers belangrijk voor de Amsterdammers.

De derde en beslissende wedstrijd werd een kleine week later dan gepland gespeeld, nadat het de KNVB het duel besloot uit te stellen wegens een lopend onderzoek naar de ongeregeldheden na afloop van 7-10 nederlaag van de Amsterdammers in de tweede wedstrijd. De straf was onder andere één wedstrijd zonder publiek, waardoor het erg stil was in de Sporthallen Zuid.

HAV-Article-Knooppunt-Marlene-8

In de openingsfase gingen de kansen op en neer. Door het slordige spel aan beide kanten ontstonden goede mogelijkheden, maar lagen de doelmannen telkens in de weg. De enige keer dat Knooppunt-sluitpost Peter Roozendaal in de eerste acht minuten werd gepasseerd, bracht de paal redding bij een schot van Anouar Boukhari. Na negen minuten spelen was het aan de andere kant wel raak. Mo Darri onderschepte balverlies van Marlene en haalde hard uit: 1-0.

Met de voorsprong op het scorebord kon Knooppunt iets makkelijker voetballen. Marlene ging op zoek naar de gelijkmaker, beet zich keer op keer stuk op de uitstekend keepende Manuel Kuyk en werd in de tegenaanval afgetroefd. Uit een goed uitgespeelde aanval zorgde Jamal El Ghannouti voor de 2-0 voorsprong bij rust.

HAV-Article-Knooppunt-Marlene-2

Toen Darri binnen twee minuten na de hervatting een strakke voorzet van Sofian el Adel binnen liep (3-0), was het gespeeld. Al snel besloot Marlene met een meevoetballende keeper te spelen, maar de gasten uit Heerhugowaard slaagden er niet in om dit goed uit te spelen. Sterker nog, met negen minuten op de klok werd het zelfs 4-0. Teyfik Ceyar legde de bal klaar voor Darri, die bij de eerste paal tussen twee man raak schoot.

Knooppunt stond goed te verdedigen en loerde op de counter. Eén zo’n tegenaanval werd door Bilal Amraoui met de hand tegengehouden, wat hem duur kwam te staan met een rode kaart. Marlene-trainer Kenneth Goudmijn was het hier niet mee eens, liet dat duidelijk merken en kon ook met rood vertrekken. Met een man meer wist Ceyar ook een doelpunt mee te pikken en de wedstrijd definitief in het voordeel van de Amsterdammers te beslissen: 5-0.

HAV-Article-Knooppunt-Marlene-4

Marlene bleef het proberen met een extra veldspeler, maar er werd door ‘T Knooppunt optimaal gebruik gemaakt van de geboden ruimte. Sofian el Adel vergrootte vier minuten voor tijd zelfs nog de marge naar 6-0. Dat Anouar Boukhari vijftig seconden voor tijd nog voor een eretreffer voor FC Marlene zorgde (6-1), was slechts voor de statistieken. Het ticket voor de finale, op weg naar de landstitel, was immers allang binnen voor ‘T Knooppunt.

HAV-Article-Knooppunt-Marlene-1

“De nederlaag van vorige week was een harde les en heeft ons wakker geschud”, keek Knooppunt-trainer Carmelo Nieddu terug. “Soms moeten vedetten hard op de bek gaan om weer alert te worden. We hebben ervan geleerd en dat nu recht gezet. Ik had natuurlijk liever nog de 0 gehouden, maar met 6-1 mogen we meer dan tevreden zijn. Dat we nu in de finale tegen ASV Lebo spelen is leuk voor onze supporters, alleen moeten we oppassen want Lebo heeft ook een goede ploeg.”

Het eerste duel in de best-of-three, met Lebo als thuisploeg, wordt zaterdag 28 mei om 18:00 uur gespeeld in de Sporthallen Zuid.