Bron KNVB: Met een Tweede en Derde Divisie

Komt er nu, na een tweede, ook een derde divisie in het amateurvoetbal ?

Met ingang van komend seizoen worden het amateur en betaald voetbal met elkaar verbonden. Het nieuwe competitiemodel gaat in de top bestaan uit de Eredivisie, de Eerste divisie, de nieuwe Landelijke divisie , de twee Topklassen en vier Hoofdklassen. Maar nu is nog de vraag hoe die competities allemaal gaan heten.

Met vernieuwing van de top van het Nederlands voetbal, wordt er ook naar de competitienamen gekeken. De nieuwe landelijke competitie krijgt nog een officiële naam (Landelijke divisie of Tweede divisie), en ook voor de overige amateurcompetities bestaat er een optie voor een nieuwe naam.

De KNVB vindt de mening van verenigingen en voetballers erg belangrijk. Vandaar dat het verenigingspanel gevraagd is om mee denken in de beslissing over de naamgeving van de nieuwe competitiestructuur. Via het verenigingspanel kan elke voetbalvereniging in Nederland een voorkeur uitspreken. Hiervoor zijn er drie opties beschikbaar. De verenigingen hebben tot vrijdag 30 oktober de kans om hun keuze door te geven. De resultaten van de peiling worden door de directie amateurvoetbal meegenomen in het besluit over de nieuwe competitienaam.

In de keuzes die er zijn wordt gesproken van een eventuele derde divisie. Dat zou dan ten kosten gaan van de huidige Topklasse. We gaan dan vanaf komend seizoen spreken van een Derde divisie zaterdag en zondag.

Zie de afbeeldingen hieronder hoe de nieuwe structuur er uit ziet en welke namen er mogelijk zijn.

Bron KNVB:
Bron KNVB: Gewoon met de Topklasse en de Landelijke Divisie
Bron KNVB:
Bron KNVB: Met de Tweede Divisie en de Topklasse zaterdag/zondag
Bron KNVB: Met een Tweede en Derde Divisie
Bron KNVB: Met een Tweede en Derde Divisie zaterdag/zondag
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOB