Home / Algemeen / Kon. HFC lijdt gevoelig verlies.

Kon. HFC lijdt gevoelig verlies.

Het benutten van kansen is essentieel in het voetbal. Het team dat daar het beste in is wint meestal. Zo ook in de wedstrijd Kon. HFC tegen de Alphense Boys. De bezoekers benutte een aantal door HFC geboden kansen, zodat er drie punten mee konden naar Alphen.

De HFC verdediging stond na de winterstop weinig doelpunten toe maar moest de afgelopen twee wedstrijden zeven maal buigen. De achterhoede zag er dan ook niet zo goed uit bij de drie doelpunten die het zondag moest toestaan.  Linksachter Marc Baardman was afwezig en werd zeker niet slecht vervangen door Roy van den Ban.

Alphense Boys startte goed en versierde direct al een corner waarna Bilal Yacoyubi de bal naast oprikte. Het was duidelijk, Alphense Boys liet niet met zich sollen. Het duurde dan ook een minuut of tien voordat HFC wat meer vat kreeg op het spel. Een schot op doel van Martijn Tjon-A-Njoek uit een vrije trap van Bart Nelis werd kundig door doelman Mathijs Donatz gekeerd. Het spel golfde heen en weer. Doelman van Rossum had geluk toen  kopballen van Waandels en Mouhyieddine recht in zijn handen kwamen. HFC had uit deze twee mogelijkheden voor de Boys lering moeten trekken. Na een vrije trap door Mouhyieddine kopte Mustapha Yachou de bal, geheel vrijstaand, binnen. De HFC verdedigers deden niet eens moeite om het hem lastig te maken.

HFC kon daar maar weinig tegenover stellen. Een schot van afstand vloog hoog over het doel en daar bleef het bij. Alphensen Boys kreeg nog wel een paar mogelijkheden maar speelde de kansen onvoldoende uit om meer afstand te nemen.

Na de rust werd de malaise in de HFC defensie nog groten toen de altijd balvaste Roy Verkaik zich de bal liet ontfutselen door Shijie Hu. Zonder dat er van rugdekking spraken was kon hij afleggen op de opgekomen centrale verdediger Zou Zou, die wel raad wist met deze buitenkans. Even later was het Hu zelf die een misverstand tussen Verkaik en doelman van Rossum benutte om de eindstand op 0-3 zetten.

HFC probeerde in de wedstrijd te komen en dat lukt aardig vooral omdat Alphense Boys gas terug nam. Het spel bracht de HFC aanvallers alleen voor de doelman maar geen enkele kans werd benut. Carlos Opoku, Martijn Tjong_A_Njoek  en de ingevallen Haarmans hadden moeten scoren. Alphense Boys maakte het doelman van Rossum nog één maal moeilijk. Een schot van Yachou werd door de doelman uit de kruising getikt.

Voor HFC is het nu uithuilen en opnieuw beginnen. Om het nacompetitiespook te ontlopen zal de ploeg zich moeten hervinden. Nu zij twee van de drie koplopers hebben gehad moet er tegen de mindere ploegen punten worden gehaald. Te beginnen a.s. zondag in de uitwedstrijd tegen Elinkwijk. Alphense Boys gaat de strijd aan met Leonidas voor de tweede plaats op de ranglijst.

 

Tekst: Eric van Westerloo       Foto’s: FL fotografie