Home / Homepage / Koninklijk HFC verslaat Chabab

Koninklijk HFC verslaat Chabab

Door een 2-0 overwinning op het Amsterdamse Chabab heeft HFC het afgelopen weekend goede zaken gedaan. Het laat Chabab nu achter zich met even veel punten en een wedstrijd minder gespeeld neemt HFC de vijfdeplaats van onder in.
Liet HFC zich in het begin van de competitie nog verrassen door het snelle en technisch goed voetballende Chabab, daar was zondag geen spraken meer van.HFC zette de Amsterdammers direct onder druk door fel de duels aan te gaan en de wil om te knokken voor iedere meter gras. Chabab had daar niet direct een antwoord op. De HFC middenvelders Fabian Munsterman, Rutger de Vries en Michiel Lindenhovius verzetten bergen werk.
In de derde minuut al werd Martijn Tjon-A-Njoek in de diepe aangespeeld echter de bal was voor hem net iets te hard om gevaarlijk te worden. Chabab beperkte zich in de aanvang van het duel tot het weg rossen van de ballen alvorens meer greep te krijgen op de wedstrijd. Pas in de 13e minuut kon Chabab via de slimme Said Saidi Amor iets terug doen. Zijn volley verdween net over het doel.

Doelman Van Rossum had geluk dat de scheidsrechter voor een overtreding vloot toen hij ver uit zijn doelgebied in de problemen kwam. Het spel werd van beide kanten rommelig en bleef zonder hoogtepunten al vond Tjon- A-Njoek dat hij een penalty verdiende toe hij in zijn ogen via een overtreding werd gestopt.  Tot het rustsignaal konden beide teams niet tot grote kansen komen.  Na de pauze leek het of Chabab orde op zaken wilde stellen en trok het spel naar zich toe, waardoor HFC naar achteren moest. Na een voorzet van Bilal Ched –Dadi miste Chervello de Rijp de bal op een haar na waarna Amor zijn inzet in de HFC verdediging zag smoren. Na een minuut of tien werd een diepe bal richting het strafschopgebied van Chabab verzonden waarbij er een kopduel ontstond. De ongelukkig ingevallen Rudy Etwi kreeg weliswaar zijn hoofd tegen de bal maar kopte deze achter zijn eigen doelman 1-0.

Chabab was van slag en duidelijk niet in staat om de teleurstelling snel te verwerken. HFC zag zich beloond voor al het werk dat was verzet en wilde kost wat kost de drie punten in de knip houden. De technisch begaafde en snelle Chabab aanvaller Leandro Resida probeerde keer op keer zijn directe tegenstander Mac Baardman te passeren wat hem een paar maal lukte. Baardman vocht zich echter steeds weer terug. Doelman Van Rossum moest nog twee maal in actie komen om een tegengoal te voorkomen. Chabab wisselde het maximale aantal spelers maar veel beter werd het spel daardoor niet. Een kwartier voor tijd werd de altijd gretige Tjon-A-Njoek prachtig in de diepte aangespeeld door Munsterman. Hij liet de aanvoerder van Chabab Rachid Moamedi zijn hielen zien en omspeelde de doelman voor de 2-0. De wedstrijd was gespeeld. HFC kon de wedstrijd verder zonder al te veel problemen uitspelen. Chabab probeerde nog wel met alle middelen, maar zonder overtuiging, de stand nog een ander aanzien te geven, maar daar bleef het bij. Het centrale duo van HFC Roy Verkaik en Carlos Opoku gaf geen krimp en bleef gemakkelijk op de been. HFC ontmoet zondag in Heemskerk de koploper ADO’20. Chabab speelt thuis tegen de nummer twee Leonidas.

Tekst: Eric van Westerloo
Foto’s: FL. Fotografie

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
TOG