Koploper Amstelveen Heemraad keihard onderuit tegen Overbos

In de derde klasse B is koploper Amstelveen compleet afgetroefd door Overbos en verloor kansloos met 0-4. De nummer twee van deze klasse was scherper, fanatieker en had de absolute wil om te winnen. Amstelveen kwam van een koude kermis thuis en verloor voor de tweede keer dit seizoen van de ploeg uit Hoofddorp. Bij Overbos was er grote blijdschap want zij naderen Amstelveen weer en staan nu op vijf punten achterstand.

actie 2

actie 3

Amstelveen, met een voorsprong van acht punten de winterkampioen, ging bijna al uit van elf punten voorsprong op Overbos. Deze nonchalance werd nog voor rust keihard afgestraft. Binnen acht minuten had het al 0-1 kunnen staan, maar Mike van Nieveld kon er net niet bij. Vijf minuten later was het Frank Judell die de scoren kon openen, maar ook hij zag zijn inzet naast gaan.

Overbos juichen

 

Na ruim een half uur voetballen was er dan toch de voorsprong voor Overbos. Ewoud Wortelboer mocht na buitenspel toch doorgaan en nu was Mike van Nieveld wel koelbloedig en liet Patrick Alblas kansloos. Kort daarna de één op één van Frank Judell met Alblas, maar de 0-1 bleef. Kort voor rust een houdbaar schuivertje van Sander Stroo en tot ieders verbazing ging de inzet onder Patrick Alblas door en met een 0-2 rust gingen de ploegen aan de thee.

actie

De tweede helft begon met veel initiatief aan de kant van Amstelveen, maar een tekort terugspeelballetje werd een prooi voor Frank Judell en omspeelde Albas en zag de 0-3 verschijnen. Amstelveen rechtte zijn rug en begon druk te zetten. Vele kansen en kansjes kwamen er, maar geen goals. Een teen, een voet, keeper Donovan Partosoebroto wist een keer katachtig te redden, geen aansluittreffen voor Amstelveen. Wel de definitieve genadeklap. Dennis Govers straft  onrust in de verdediging af. 0-4 was een terechte uitslag. Amstelveen blijft de beste ploeg, maar met minder inzet is dat minder.

Wilhelmus

Mark Kranendonk ,trainer van Amstelveen: “Terechte nederlaag. Overbos had de absolute wil om resultaat te boeken. Dat konden wij niet opbrengen. Het is wel leerzaam, maar ook jammer. Had zo lekker geweest om te winnen. Maar goed, nu dus niet. Wij gaan dit oppakken en zien het maar als een leermomentje” En de winnende coach, Stefan Teeken:”Dit zijn de leukste wedstrijden en dan is het heel fijn om zo te winnen. Wij waren scherper en hebben vanaf het begin Amstelveen klem gezet en vanuit daar gaan aanvallen. Nu vasthouden en dan zien wij wel waar wij komen. Nacompetitie is het minimale doel”

Tekst: Helmar Vercasma
Foto’s Hans van Beek  

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!