Koploper Swift hard onderuit in Huizen

Zaterdag Hoofdklasser Swift heeft de eerste nederlaag in deze competitie geleden. De ongeslagen status van de ploeg van Mark Evers werd door Huizen met duidelijke cijfers ongedaan gemaakt. Swift ging in Huizen hard onderuit en verloor met 6-0.

De Amsterdammers waren in de eerste helft wel de betere ploeg, maar konden het veldoverwicht niet omzetten in kansen op de openingstreffer. Daar slaagde Huizen wel in, waardoor het na een doelpunt van Denny van Loen met een 1-0 voorsprong de kleedkamers op kon zoeken. Op slag van rust had die tussenstand ook nog verdubbeld kunnen worden, maar doelman Sieuwerd Teerink hield zijn ploeg op de been. Ook ontsnapte Swift nog bij een twijfelachtig afgekeurd tegendoelpunt.

Huizen - Swift

Na de rust was het snel gedaan met Swift. In ruim een kwartier tijd werd de 1-0 achterstand vergroot tot maar liefst 5-0. Al na twee minuten in de tweede helft ging Teerink in de fout bij een schot van Garrett Jones. Daarna liet Swift zich wel erg gemakkelijk aftroeven en konden Joey Papamelodias (3-0) en Van Loen (4-0) eenvoudig hun solo in een doelpunt omzetten.

De wedstrijd was beslist en Guido de Graaf strooide in de 63ste minuut nog extra zout in de wonden van Swift door uit een hoekschop raak te koppen: 5-0. Het was de genadeklap voor de gasten, die daarna niet meer in hun spel kwamen. Waar Huizen nog op jacht ging naar meer doelpunten om de Amsterdammers pijn te doen, snakte Swift naar het eindsignaal. Dat klonk uiteindelijk met een 6-0 eindstand op het scorebord, want Oskar van Logtestijn was vlak voor tijd ook nog trefzeker voor Huizen.

“Het was wel enigszins geflatteerd”, zei Evers “Na de 2-0 vlak na rust knakte er iets bij ons en toen lukte opeens alles bij Huizen. Maar we raken hierdoor niet van slag. Dit gebeurt wel eens en je kan zo’n wedstrijd maar beter nu al hebben gehad. We gaan gewoon met vertrouwen in onze speelwijze door naar volgende week, er is nog niks aan de hand.”

Door de ruime nederlaag is Swift na zes wedstrijden koploper af in de Hoofdklasse. Odin ’59 speelde met 1-1 gelijk tegen VVA ’71 en heeft daarmee één punt voorsprong. Swift staat nog wel tweede en krijgt volgende week op eigen veld tegen Achilles Veen de kans om sportieve revanche te nemen op deze nederlaag.