Krappe zege voor FC Aalsmeer bij Zevenhoven in voorbereiding op topper

In de zaterdag tweede klasse B wacht volgende week de topper tussen de twee huidige koplopers: FC Aalsmeer en FC Almere. De eerste, de ploeg van Cor van Garderen, ontdeed zich in voorbereiding op die wedstrijd met minimaal verschil van laagvlieger Zevenhoven: 0-1.

“Of het de beslissing wordt? Dat hoeft nog niet eens, maar we kunnen er wel een hele grote stap naartoe zetten”, zegt Van Garderen desgevraagd hoe belangrijk de topper tegen FC Almere voor de titelstrijd zal zijn. FC De Bilt en Delta Sports lijken met respectievelijk vijf en acht punten achterstand af te haken, maar daar is de oefenmeester met nog drie wedstrijden te gaan niet zo zeker van. “In deze competitie weet je het nooit.”

FC Aalsmeer begon erg goed op bezoek bij de nummer voorlaatst, maar had een rode kaart van Zevenhoven nodig om de score te openen. De daaropvolgende strafschop werd door aanvoerder Burak Sitil benut: 0-1. “Tegen tien man hebben we het gewoon niet goed uitgespeeld. Het belangrijkste is echter dat wij in deze laatste fase van de competitie de punten binnen slepen en zolang we winnen kan ik de ploeg niks kwalijk nemen.”

De topper volgende week in Aalsmeer zal ongetwijfeld belangrijk zijn voor het vervolg van de titelstrijd. “Het zal een hele open wedstrijd worden. Ik heb veel respect voor FC Almere, zij winnen nu ook met klein verschil (1-0 tegen DHSC, red.). Ze hebben een goede ploeg, maar wij hebben ook een goede ploeg. Je weet dat de laatste vier wedstrijden van de competitie heel moeilijk zijn en dat is dus volgende week ook tegen FC Almere zo.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)