Laren ’99 trakteert De Meer op flinke thuisnederlaag

In de regen en natte sneeuw is De Meer in de zondag derde klasse D tegen een flinke zeperd aangelopen tegen Laren ’99. De ploeg van Donovan van Dam ging op eigen veld hard onderuit: 1-6 en zal daardoor moeten blijven strijden voor lijfsbehoud.

Al vanaf de openingsfase namen de gasten het doel van De Meer onder vuur, maar nog zonder doelman Thibo te Groen uit te testen. Het eerste kansje voor De Meer ontstond in de negentiende minuut, alleen kon Danny Blom een vrije trap van Yan Balijon niet binnen werken. Een paar minuten later was het Laren ’99 dat de score opende. Cees Resing kon uit een vrije trap makkelijk raak koppen: 0-1.

In de 34ste minuut werd het zelfs 0-2 toen Bas Kaarsgaren twee verdedigers van De Meer legde en de bal in de korte hoek langs Te Groen schoot: 0-2. Nog geen minuut later kreeg De Meer een kans, maar wist doelman Ingmar van Rosmalen door goed uitkomen de bal uit het strafschopgebied werken. Laren ’99 bleef de eerste helft de gevaarlijkste ploeg en De Meer verloor bijna alle eerste en tweede duels.

In het eerste gedeelte van de tweede helft speelde De Meer iets beter, maar nog steeds werden bijna alle duels verloren. Het eerste kansje voor De Meer was een afstandsschot van Dennis Mulder, maar zijn schot werd door Van Rosmalen uit de hoek getikt. Hierna werd Laren ’99 weer gevaarlijker en in de 65ste viel de 0-3. De Meer bleef slecht spelen en vijf minuten later kwam Laren ’99 zelfs op 0-4 door Cees Resing. Het werd nog erger voor De Meer toen Laren ’99 via Bart Kaarsgaren in de tachtigste minuut op 0-5 kwam.

Even later wist Moud Benzidane nog de eretreffer te maken voor de thuisploeg, op aangeven van Ruben Peuchen: 1-5. De gifbeker was echter nog niet leeg voor de Amsterdammers, want in de 88ste minuut werd de eindstand door Michiel Timmerman op 1-6 bepaald. Door de grote nederlaag blijft De Meer elfde staan in de zondag derde klasse D.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.