Leushuis wil met AFC naast titel ook de beker winnen

Komend weekend start de competitie weer. AFC is de trotse koploper van de zondag Topklasse. Afgelopen weekend sloot AFC de voorbereiding af door met 2-1 te winnen van De Dijk. Ook had het een paar goede dagen in Barcelona. Het Amsterdamsche Voetbal sprak met Willem Leushuis die de komende periode een luxe probleem heeft.

De complete selectie van AFC fit en dat betekent dat Leushuis in ieder geval aanstaande zondag kan kiezen uit 24 spelers. Leushuis: “ Ja we zijn helemaal compleet en dat is voor een trainer erg prettig. Rogier Wissink maakte tegen De Dijk zijn debuut en zelfs Veerman heeft mij gebeld dat hij toch weer mee kan gaan trainer terwijl we er vanuit gingen dat hij hele seizoen niet meer aan spelen toe zou komen. Ook Joshua Patrick is weer helemaal fit.  Daarnaast heeft Jermano Huwae de sprong van de A1 naar de eerste selectie kunnen maken. Genoeg keus dus.”

1e training leushuis

De oefenstage in Barcelona verliep volledig naar wens. Leushuis: “ We hebben vier keer getraind , een wedstrijd gespeeld en de nodige teambuildings dingen gedaan. Het enige was dat er te weinig tijd was om met iedereen individueel in gesprek te gaan. Natuurlijk hebben wij wel wat gesproken en de technische commissie ook, maar nog lang niet met iedereen. We hebben precies kunnen doen wat onze doel was.”

Leushuis: “Het si toch heerlijk voor een trainer om keuzes te maken. Ik stel niet automatische de beste spelers is. Ik kies voor het beste team. Iedereen, en dat heb ik in Spanje maar weer herhaald, zal zich ondergeschikt moeten maken aan het team. Ik heb daar alle vertrouwen in dat dat gaat lukken want we hebben een fantastische groep. “

IMG_3112

Aan het begin van het jaar maakte AFC bekend dat Leushuis ook komend seizoen hoofdtrainer is. Leushuis: “ Ik kijk naar de sportieve toekomst op korte en lange termijn. Die ziet er goed uit. Ik heb wel als een van de voorwaarden gesteld dat ik met dezelfde staf kan blijven werken. De resultaten zijn ook prima dus waarom zou ik weggaan?  We strijden om d etitel, staan er het beste voor. Met Leonidas, Cuijk  en ik denk HBS gaan we kijken wie er kampioen gaat worden. Daarnaast wil ik dit seizoen ook nog de beker winnen. Mara laat ik benadrukken dat er geen makkelijke wedstrijden zijn.”

IMG_3090

AFC kwam nooit verder dan de halve finale van het districtstoernooi. Twee jaar geleden werd er kansloos verloren van Chabab in de halve finale. Nu wacht eerst Zuidvogels en bij winst is Ajax of OFC de tegenstander.  Leushuis: “ We moeten gewoon scherp blijven en niet bij een nederlaag in paniek gaan raken.  Als we stabiel blijven als groep dat zouden we een fantastisch seizoen kunnen hebben.”

AFC hervat zondag de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Lienden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)