Ligeon (FC Almere): “Grens tussen vertrouwen en nonchalance flinterdun”

Door een eclatante 5-0 zege op Zevenhoven steeg zaterdag tweedeklasser FC Almere naar de tweede plaats. De ploeg van trainer Maurice Ligeon kent zodoende een prima start van de competitie. “We zitten nog niet in een flow, maar het is duidelijk dat we degelijk aan het seizoen zijn begonnen”, vertelt Ligeon.

De hoogst spelende ploeg van Almere staat met tien punten uit vijf duels op slechts twee punten van koploper De Meern. “In mijn opinie zit je pas in een flow als je vijf of zes wedstrijden op rij hebt gewonnen. De zege Zevenhoven was de tweede overwinning op een rij. Daarnaast moeten wij altijd behoedzaam zijn, want in de tweede klasse kan iedereen elkaar verslaan”, aldus Ligeon.

“We willen dit seizoen natuurlijk het maximale eruit halen. Dat betekent dat wij gaan voor het kampioenschap. Als je sportman moet je altijd voor het beste resultaat gaan”, zegt de oefenmeester met een glimlach. “Wij proberen ons zo min mogelijk aan de tegenstanders aan te passen, maar wij kijken wel goed naar de sterke en zwakke punten van onze tegenstanders. Ons uitgangspunt blijft om elke week te winnen met attractief voetbal.”

Het lukt FC Almere steeds beter om dat met jongens uit de stad te doen. “De randvoorwaarden zijn goed in orde. Daardoor lukt het ons beter om talentvolle voetballers aan ons te binden en/of deze te behouden. Dit seizoen zijn er onder meer enkele spelers teruggekomen die in het verleden voor de club hebben gespeeld.”

Ligeon, die aanbiedingen van top- en hoofdklassers afsloeg, barst van de ambitie. “Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij FC Almere. Hoewel de competitiestart hoop geeft, waak ik voor verslapping. De grens tussen vertrouwen en nonchalance is flinterdun.”

De Almeerders treffen komend weekeinde TOV. De formatie uit Baarn staat met drie punten op de een-na-laatste plaats.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)