Barr Logchies ziet zijn pleeg meer dan verdiend winnen

Logchies met Ajax klaar voor tweede seizoenshelft

Na een succesvol trainingskamp op Gran Canaria gaat Ajax in de tweede seizoenshelft de achtervolging inzetten op Sparta Nijkerk. In de zaterdag Hoofdklasse staat de ploeg van Bart Logchies op een tweede plaats, maar de achterstand bedraagt inmiddels zeven punten. Komend weekend kan de eerste stap gezet worden als Ajax op bezoek gaat bij Odin’59.

In de openingswedstrijd van dit seizoen was Odin’59 nog met 0-1 te sterk op sportpark de Toekomst en een nederlaag dit weekend zou wel heel vervelend kunnen zijn gezien de ranglijst. Volgens Logchies heeft Ajax na de nederlaag in de eerste speelronde ook wat goed te maken. Logchies: “Je kunt wel stellen dat wij iets moeten goedmaken. Maar het blijft een lastige uitwedstrijd. We kunnen ons echter niet te veel puntverlies permitteren, want zeven punten achterstand is al een hoop.”

Terugkijkend op de eerste seizoenshelft komt de trainer van Ajax tot de conclusie dat zijn ploeg naarmate het seizoen vorderde steeds beter ging spelen. Logchies: “Er zit zeker progressie in de manier waarop wij voetballen. We staan daarom ook op de tweede plaats, met een in mijn ogen geflatteerde achterstand op Sparta Nijkerk. Ook in de wedstrijd zelf was het verschil niet zo groot als de achterstand doet vermoeden. Het is nu alleen  zaak dat we die lijn in de tweede seizoenshelft voortzetten en de punten blijven pakken.”

De bovenste plaats op de ranglijst is dan ook geen utopie volgens Logchies. “We moeten gewoon goed blijven voetballen. Zoals ik al zei, zeven punten is een hoop, maar het is zeker niet onhaalbaar. Zolang wij maar steeds beter gaan spelen, want dan hebben wij een goede kans om via welke manier dan ook voor promotie te spelen.”

Komend weekend speelt de zaterdagselectie van Ajax de eerste competitiewedstrijd van 2014 op sportpark Assumburg tegen Odin’59. De aftrap is om 14:30.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)