Home / Algemeen / Lokken: “Iedereen is voor één avond even geen Ajacied”

Lokken: “Iedereen is voor één avond even geen Ajacied”

Al jaren droomt Patrick Lokken van een wedstrijd tegen Ajax. Morgen (woensdag) krijgt de 35-jarige aanvaller de kans tegen de landskampioen in de tweede ronde van de KNVB beker. In de aanloop naar de topper is er een hoop onduidelijkheid geweest over de locatie. Tot frustratie van Lokken: “Alle zaken eromheen halen de glans van de Amsterdamse derby eraf.”

24 september 2014 stond, sinds de bekeroverwinning op Noordwijk (2-1), rood omcirkeld in de agenda van de aanvaller. “Als amateurvoetballer komt het bijna nooit voor. Daar wacht je je hele carrière op en het is extra speciaal als je dan de kans krijgt. Ook nog eens tegen Ajax, de Amsterdamse derby maakt het extra mooi. Het is een prachtig affiche. Volgens mij is iedereen bij de club een Ajax-fan. Maar voor één avond zijn we even geen Ajacied.”

Lokken

Hoewel het een droomaffiche is voor Lokken, houdt hij toch gemengde gevoelens over aan de gang van zaken. “Zonde dat we niet op ons sportpark kunnen spelen. De kosten van de lichtmasten moet JOS betalen, terwijl Ajax of FOX niet bereid is mee te betalen. Als er een uur eerder zou worden afgetrapt, was er helemaal niets aan de hand. Maar FOX Sports moet zo nodig een wedstrijd van Ajax uitzenden. Wij hebben daar niets mee te maken, maar zijn er als tegenstander de dupe van.Met als gevolg dat we niet eens een thuiswedstrijd kunnen spelen.”

Een thuiswedstrijd zou voor JOS/Watergraafsmeer fantastisch zijn, weet Lokken. “Zo hoort het ook, de amateurclub die op eigen veld een topclub mag ontvangen in de KNVB Beker. Nu wij moeten uitwijken, is de gezelligheid eraf. De club had alles geregeld, maar kan zich vanwege de torenhoge kosten niet eens een thuiswedstrijd veroorloven. Het is heel jammer dat het zo moet gaan. Alle zaken eromheen halen de glans van de Amsterdamse derby eraf.”

14092014 Chabab JOS Lokken

In plaats van het hoofdveld op Sportpark Drieburg met de fans dichtbij het veld, moet de bekerwedstrijd nu in het oude Olympisch Stadion gespeeld worden. Dat geeft de Hoofdklasser extra motivatie. Lokken: “Ajax zal ons onderschatten. Van Paris Saint-Germain en Feyenoord naar JOS Watergraafsmeer, dat zullen ze niet prettig vinden. Natuurlijk zijn onze kansen klein, maar we hebben altijd een kans. Het zou mooi zijn als we winnen. Dan geven we ze een koekje van eigen deeg, een overwinning tegen het moderne voetbal.”

Foto’s Martin van Zurk