Home / Algemeen / Maandenlange onrust leidde tot terugtrekken Zondag 1 Germaan/De Eland

Maandenlange onrust leidde tot terugtrekken Zondag 1 Germaan/De Eland

Germaan/De Eland wilde, ondanks de nodige conflicten, in eerste instantie het seizoen afmaken met de zondag 1 selectie. Uiteindelijk bleek dat een onhaalbaar idee, want de club trok afgelopen maand alsnog de stekker eruit. Dit besluit blijkt het gevolg van maandenlange onrust binnen de club.

Het Amsterdamsche Voetbal sprak met een aantal mensen rondom de club, wat leidde tot een aantal verschillende inzichten. Hoofdonderwerp in deze gesprekken was het contributiegeld. De club heeft van de zondagselectie geen contributie ontvangen, maar over wat daarvan de oorzaak is, verschillen de meningen.

Zo zouden selectiespelers geen contributie hoeven te betalen, of zou er een derde partij zijn die de contributie voor hen zou betalen aan de club. Ook over hoe dat precies zit zijn de meningen verdeeld. De spelers zouden eerst zelf contributie moeten betalen, waarna het aan hen terugbetaald zou worden. Omdat de afspraken voor niemand duidelijk leken, werd het geld helemaal niet betaald.

Ondertussen ontstond er ontevredenheid binnen de selectie. Er waren hen beloftes gemaakt over onder andere wedstrijdpremies, maar die werden niet na gekomen. Hoewel de resultaten niet onaardig waren, werd de trainingsopkomst steeds lager en werd het ook steeds lastiger om op de zondag een elftal op de been te brengen. Het leidde tot het vertrek van trainer Dave Seegers, waarna Rinus Loef voor de groep kwam te staan. De club hoopte het zondagelftal alsnog te kunnen redden en op z’n minst het seizoen af te kunnen maken.

Tijdelijk sprongen er nog spelers uit het derde en vierde elftal van de club bij, maar ook dit kon uiteindelijk geen redding brengen. Er zat niets anders op dan het elftal terug te trekken uit de competitie. Wat de gevolgen voor de club op langere termijn zijn, moet nog blijken.

Eén van de weinige dingen rondom de club die momenteel vast lijkt te staan, is de boete die Germaan/De Eland binnenkort op de deurmat krijgt. De tuchtcommissie heeft bepaald dat de boete zo’n 4.000 euro zal bedragen, maar de club heeft de hoop dit bedrag nog te kunnen verlagen.

Germaan/De Eland trekt zich terug uit zondag vierde klasse

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)