Magere zege AH’78 op Loosdrecht


Wedstrijdverslag  AH’78 1 – Loosdrecht 1
Zaterdag 7 april 2012
Gemeentelijk Stadspark, Huizen

Ruststand: 0-0, eindstand: 1-0

Scoreverloop: 58. Thomas van Middelkoop (1-0)

Toeschouwers: 225

De eerste pot van dit Paasweekend was tegen streekgenoot Loosdrecht, nog van belang voor de 2e periode. Loosdrecht startte enigszins gehandicapt, een aantal vaste basisspelers was geblesseerd en er moesten zelfs spelers op het laatste moment uit België (!) overkomen om het team te completeren. De basiself van van Effrink was op een aantal plaatsen gewijzigd, o.a. vanwege het dubbele programma werden een aantal spelers wat rust gegund.
De eerste helft was nogal gezapig van Huizer kant, Loosdrecht werd niet echt onder druk gezet en het positiespel was bij tijd en wijle ronduit slordig. Ondanks dat waren de rood-zwarten wel meer in balbezit en kregen de betere mogelijkheden. Sebastian Schildt en Mo el Kaddari vonden elkaar tussen de 25e en 37e minuut met redelijk kaatswerk rondom de ’16’, maar eenmaal voor het doel stond het vizier bij beiden niet op scherp. De beste mogelijkheid voor de thuisploeg ontstond in de 40e minuut, een strakke corner van Mo el Kaddari werd steenhard door Sebastian Schildt van 11 meter op de binnenkant van de paal gekopt, de terugspringende bal belandde wat gelukkig in de handen van keeper Ramon van Zoelen. Twee minuten later kreeg spits Patrick Bonhof van Loosdrecht een mogelijkheid tot scoren, uit de draai tikte hij vanaf 12 meter met links de bal net naast de paal. De eerste helft eindigde zonder verdere noemenswaardige hoogtepunten zoals die begon, 0-0 derhalve.

Na rust een iets meer geinspireerd AH’78, toegesproken door de coach in de rust werd er van aquitte meer druk gezet naar voren. Een goede passeeractie in de 55e minuut van Henrique Banjaktoetoer over rechts, eindigde in een voorzet bij de 2e paal die door Berry Krijnen volley tegen de buitenkant van de paal werd geknald. Drie minuten later kwam AH’78 dan toch op voorsprong: een goede actie van Berry Krijnen over de as van het veld kwam via Mo el Kaddari uiteindelijk bij Thomas van Middelkoop terecht: met een fraaie lob lepelde hij de bal over keeper van Zoelen in het net: 1-0.
Vanaf minuut 60 trachtte Loosdrecht het tij nog te keren. Met veel lange ballen in de ’16’ werd de Huizer verdediging getest. Ook via vrije trappen rondom het strafschopgebied en hoekschoppen werd de verdediging van de thuisploeg onder druk gezet. Eén zo’n vrije schop werd knap teruggekopt in de ’16’, maar zonder dat iemand van Loosdrecht de bal beroerde, huppelde het speeltuig voorlangs het doel van Stefan Koster. AH’78 kreeg voorin nu veel ruimte om de beslissende counter in te zetten, Sebastian Schildt kreeg in 2 minuten tijd 2 grote kansen om de 2-0 op het bord te krijgen, zijn schoten met links gingen echter voorlangs het doel van van Zoelen. Twee minuten voor tijd nog een levensgrote kans voor AH’78, Thomas van Middelkoop werd op randje buitenspel weggestuurd en bediende Mo el Kaddari van een iets te ruime steekpass, hij kon deze kans niet meer verzilveren. Met 7 minuten blessuretijd floot scheidsrechter van Dokkum uit Castricum voor het eindsignaal: een matige pot voetbal op het Stadspark werd toch besloten met 3 punten voor de van Effrink-equipe. Niet meer over praten, 3 punten in de tas en op naar maandag, dan is UVV uit Utrecht de tegenstander.

Opstelling AH’78:
Stefan Koster, Henrique Banjaktoetoer, Paul Reumer, Tim Renes, Jacob Heinen (46. Maarten Schrama), Paul v..d. Born (68. Khalid Hammouti), Arnold Bax, Berry Krijnen (75. Hans Barmentlo), Mo el Kaddari, Sebastian Schildt, Thomas van Middelkoop

´Slotje´

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)