Manager West 1 Posthumus: “Dit gaat niet te ver”

Guus Posthumus, manager van het district West 1, vindt het uit de competitie nemen van elftallen niet te ver gaan. Posthumus reageerde tegen over Het Amsterdamsche Voetbal naar aanleiding van het uit de competitie nemen van Hilversum en De Posthoorn in de zaterdag derde klasse C.

Posthumus: “ Ik vind dit niet te ver gaan. Ik ken  het dossier persoonlijk niet maar ik vertrouw volledig op de beslissing van de tuchtcommissie. Ik vind het natuurlijk vreselijk wat er allemaal gebeurt en het verbaast me ook. Op dit moment zijn er meer dan tien teams die op non-actief staan en niet mogen spelen.”

Waar Zeeburgia vorige week voorlopig uit de competitie werd gehaald kregen Hilversum en De Posthoorn per mail te horen dat ze dit seizoen helemaal niet meer mogen spelen. Op de website van De Posthoorn staat het volgende te lezen: “ Tot nader order heeft de tuchtcommissie van de KNVB besloten om het eerste zaterdag elftal vaan VV De Posthoorn onvoorwaardelijk uit de competitie te nemen.”

Foto website Hilversum: OP 9 november werd het duel tussen FC Hilversum en De Posthoorn tijdelijk gestaakt
Foto website Hilversum: O 9 november werd het duel tussen FC Hilversum en De Posthoorn tijdelijk gestaakt

Ook Hilversum heeft het bericht ontvangen.  Bij ons is verder bekend dat  Ougushan Celmez (Hilversum) voor acht wedstrijden is geschorst. De straf voor Leroy Dijns (Posthoorn) is bij ons niet bekend!. De clubs ontvangen volgende week pas een uitgebreid rapport.

Posthumus: “ Er leeft bij veel mensen nu het gevoel dat we harder zijn gaan straffen. Maar dat is niet zo. Bijna drie jaar geleden zijn we daar al mee begonnen. Door de dood van Richard Nieuwenhuizen is het allemaal wel meer in de media gekomen en ook onze actie “zonder respect geen voetbal’  heeft natuurlijk de nodige aandacht gehad. Net als het lanceren van het noodnummer. Daardoor lijkt het als of we zwaarder straffen maar dat is dus niet zo.”

De manager van het district vervolgt: “ Er is een minderheid die nog verontwaardigd is over de straffen maar de meeste verenigingen zijn erg progressief bezig momenteel.  Met het controleren van de spelerspassen, de cursus voor B-junioren en het preventief werken vanuit het Amsterdams Voetbalverdrag werpt wel degelijk zijn vruchten af. In het voorjaar gaan we alles evalueren en dan zullen we kijken wat er veranderd is.”

Guus Potshumus, manager van het KNVB district West 1
Guus Potshumus, manager van het KNVB district West 1

Op inhoudelijke kant van de dossiers wil Posthumus niet ingaan. “ Nogmaals, die inhoud ken ik ook niet maar ik vertrouw op de werkwijze van de tuchtcommissie. Daar zitten mensen in met veel praktijk ervaring in de voetbalwereld maar ook advocaten  en zelfs een officier van de rechtbank . Die weten echt wel wat ze doen.”

HAV: Maar als de scheidsrechter (De heer Leerling die Hilversum-De Posthoorn floot) nou zelf op Twitter zegt “we moeten het niet te groot maken” en de rapporteur het in zijn verslag heeft over dat er twee mensen slaan en verder niemand. De wedstrijd, na een korte onderbreking,  uiteindelijk gewoon wordt uitgespeeld. Dan is het uit de competitie nemen toch een vele te zware straf?

Posthumus: “Ik vertrouw er volledig op dat de tuchtcommissie alles heeft meegenomen en gewogen. Clubs kunnen natuurlijk altijd in beroep gaan.”

HAV: Over in beroep gaan gesproken. Zeeburgia heeft woensdag haar stukken ingeleverd. Wanneer horen we daar wat meer over?

Posthumus: “Volgende week woensdag (28 november, red.) wordt de zaak behandeld dus de dag daarna mag je me weer bellen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!