Marcel Ons eindelijk eerste keeper van ASV Lebo: “Het jaar van mijn doorbraak”

Voor Marcel Ons gaat vanavond tegen Watergras het seizoen van zijn doorbraak van start. De 22-jarige doelman mag zich eindelijk de eerste keeper van ASV Lebo noemen. “Ik wil er vanaf het begin gelijk staan en de stijgende lijn doortrekken.”

Het was afgelopen seizoen niet altijd even makkelijk om tweede keuze te zijn achter eerste doelman Manuel Hoogewoning. “Je wilt natuurlijk graag elke wedstrijd spelen. Manuel en ik probeerden elkaar elke week scherp te houden. Gelukkig heb ik mijn wedstrijden in het tweede elftal kunnen spelen, zodat ik toch mijn wedstrijdritme bleef houden. Daar heb ik het uitstekend gedaan, ook al was het wel een niveautje lager.”

Met Ons onder de lat zijn de verwachtingen bij ASV Lebo hoog gespannen. Na een slechte start vorig seizoen, met nul punten uit de eerste zeven wedstrijden, zijn de Amsterdammers nu wel op tijd klaar om de eredivisie te starten. Het doel is na een jaar afwezigheid de play-offs te bereiken en de beker te winnen. “Dat is de enige prijs in Nederland die nog ontbreekt. We willen ook graag kampioen worden, maar dat wordt lastig met nog vijf andere goede ploegen in de competitie. Dit seizoen hebben we een sterke selectie met veel jong talent.”

De eredivisie zaalvoetbal wordt vanavond (vrijdag) in de eigen Calvijn Sporthal gestart tegen Watergras. “Een lastige ploeg om tegen te spelen”, weet Ons. “Vorig seizoen stonden we in de rust met 4-1 achter en wisten we het gelukkig toch nog om te zetten in een 6-5 overwinning. Het zal niet makkelijk worden, maar hopelijk starten we nu beter dan vorig jaar. Ik wil er vanaf het begin gelijk staan en de stijgende lijn doortrekken. Dit moet het jaar van mijn doorbraak worden.”

Verslag: Roy Baltus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)