Mark de Boer (Waterwijk) nieuwe trainer Buitenveldert (zon)

Mark de Boer is de nieuwe trainer van de zondagtak van Buitenveldert. De Boer is de opvolger van Ron Karreman. De oefenmeester was de laatste vier jaar werkzaam bij zaterdag derdeklasser Waterwijk waar hij vervangen zal worden door Co Jager.

Bij de start van dit seizoen wist de Boer al dat dit zijn laatste jaar zou worden bij de club uit Almere. ”Het was eigenlijk de bedoeling dat ik na drie jaar afscheid zou nemen van Waterwijk. Ik ben toch nog één seizoen gebleven omdat de club anders twee nieuwe hoofdtrainers aan had moeten stellen. De toenmalige trainer van de zondagtak, Patrick Bal, had namelijk ook besloten om te vertrekken. Zo is het uiteindelijk vier jaar geworden.”

Na een mooie periode bij Waterwijk, waarmee hij in 2013 naar de derde klasse promoveerde, keert De Boer nu terug in zijn geliefde stad. Voordat hij naar Waterwijk vertrok was hij werkzaam bij Fortius en CTO’70. Met die laatste club promoveerde hij ook al van de vierde naar de derde klasse. De oefenmeester mag bij de zondagtak van Buitenveldert proberen om dit kunststukje te herhalen. Die ploeg bivakkeert al een aantal jaar in de middenmoot van de vierde klasse. ”Ik wilde heel graag terug naar het Amsterdamse. Buitenveldert is een mooie club met een fantastische accommodatie. We willen met de zondag proberen mee te liften op het succes van de zaterdag.”

Voordat de Boer dat kan bewerkstelligen zal er nog heel wat moeten gebeuren. ”Ik ken de huidige selectie nog niet. Daarom wil ik dit seizoen nog een keer met ze trainen. Ik wil graag met zeventien á achttien spelers aan het nieuwe seizoen beginnen. Ik ga waarschijnlijk ook proberen om spelers uit mijn eigen netwerk aan de selectie toe te voegen. Ik hoop dat we dan een ploeg hebben staan die mee kan doen om de prijzen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!