Een overwinning op 'het grote' Ajax kan de eerste seizoenshelft van Swift voor trainer Mark Evers nog mooier maken. Foto: Paul Stoeltie

Mark Evers (Swift): “Leuk om terug te keren in Heemskerk”

De topper in de zaterdag Hoofdklasse tussen Odin ’59 en Swift is niet alleen het duel tussen de nummers één en drie, maar betekent ook de terugkeer van Mark Evers in Heemskerk. De oefenmeester van Swift had de vorige drie seizoenen de leiding bij Odin ‘59. “Het is natuurlijk altijd leuk om terug te keren, dit geeft wel wat extra lading.”

Over het doel van zaterdag is Evers duidelijk: bezorg Odin ’59 de eerste nederlaag van de competitie. De koploper is na negen wedstrijden nog altijd ongeslagen. “Dat is een enorme uitdaging voor ons, het maakt het onderonsje voor mij wat pikanter. Maar ik denk wel dat wij hun de eerste tik kunnen geven. Tegen de koploper kan je altijd wat extra’s geven.”

Dat zal een lastig karwei worden, erkent hij. “Ik weet – ook van mijn drie jaar – dat wanneer Odin ’59 in een flow zit, het heel moeilijk is om ze daaruit te krijgen. Ze zijn erg goed in twee dingen: dode spelsituaties en omschakelingen. Alleen ken ik ook hun pijnpunten en ik denk dat wij daar op onze manier gebruik van kunnen maken.”

Die speelwijze heeft de promovendus na negen wedstrijden een knappe derde plek opgeleverd. “We presteerden de afgelopen weken op een goed niveau. De eerste weken hadden we met vier zeges op rij een goede fase, die moet je hebben om bovenin mee te kunnen draaien. We doen het uitstekend, zelfs nu we nog een aantal spelers missen.”

Toch kan de oefenmeester niet om de wedstrijd van zaterdag heen. “Het is natuurlijk altijd leuk om terug te keren, deze wedstrijd geeft wat extra lading. Ik heb nog contact met een aantal spelers, er zijn een hoop mensen bij de club waar ik het uitstekend mee kan vinden. Maar het gaat zaterdag om het resultaat. De drive om te winnen is daardoor misschien wel iets groter bij mij.”

Foto boven: Paul Stoeltie

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)