Martin Steenvoorden verwacht dat oude club WVHEDW het nu wel redt

In de zomer verliet trainer Martin Steenvoorden na zes jaar WV-HEDW om assistent-trainer te worden bij Quick Boys. De club uit Katwijk draait goed in de zaterdag Hoofdklasse B, met een tweede plaats, en ook zijn oude club maakt nu een goede periode door bij hun terugkeer in de zaterdag eerste klasse. Waar WV-HEDW onder leiding van Steenvoorden anderhalf jaar geleden degradeerde, verwacht de oefenmeester dat de Amsterdammers zich nu wel kunnen handhaven.

Afgelopen week werd voor de feestdagen zijn contract in Katwijk met een jaar verlengd. Steenvoorden heeft het naar zijn zin bij de Hoofdklasser. “Het bevalt enorm. Dat blijkt ook uit het feit dat ik bij teken. Dit is weer wat anders. Dit is meer divers. Ik heb veel meer tijd om in de breedte te werken.”

Afgelopen seizoen vierde Steenvoorden zijn derde kampioenschap bij WV-HEDW in zes jaar. Nu is hij assistent-trainer bij één van de bekendste amateurclubs van Nederland. De verschillen zijn dan ook groot. “Ik ben nu geen eindverantwoordelijke meer en heb meer tijd om aandacht te besteden aan spelers. Er is een aparte staf voor de eerste en tweede selectie. Ik doe alles samen met Jan Zoutman (hoofdtrainer, red.). Het is natuurlijk ook veel professioneler bij Quick Boys. WV-HEDW is een prachtige club, de mooiste club van Amsterdam wat mij betreft, maar Quick Boys is veel groter. Het is echt een voetbalbolwerk. Dat merk je aan alles.”

Ondanks dat Quick Boys een begrip is in het amateurvoetbal, hebben de Katwijkers nog niet de stap kunnen maken naar de Topklasse. Promoveren is dan ook prioriteit nummer één. “Dat is absoluut de doelstelling. Kampioenschap staat op één. Ik vind ook dat Quick Boys in de Topklasse thuis hoort.”

Martin Steenvoorden (midden) met naast hem hoofdtrainer Jan Zoutman (links). Foto: Hans van Duijn.
Martin Steenvoorden (midden) met naast hem hoofdtrainer Jan Zoutman (links). Foto: Hans van Duijn.

Na een stroeve start kwam WV-HEDW de laatste week op dreef in de zaterdag eerste klasse B. De ploeg van Kees Oostermeijer won vier van de laatste vijf wedstrijden en staat inmiddels tiende. Steenvoorden volgt de prestaties van zijn voormalige club nog op de voet. “Ik kijk altijd meteen even wat ze gedaan hebben. Ik heb ook nog contact met wat mensen van de club. Ze zitten in een opwaartse spiraal. Ze moeten het wel gaan redden. Ze hebben goede en brede selectie, met een aantal goede versterkingen.”

Steenvoorden speelde twee seizoenen geleden al met WV-HEDW in de eerste klasse. Toen degradeerde de club op het nippertje via de nacompetitie. “De eerste klasse is deze keer misschien iets minder sterk, van wat ik heb begrepen, maar je moet het altijd zelf nog doen.” Omdat Quick Boys altijd tegelijkertijd speelt heeft Steenvoorden nog geen wedstrijd kunnen zien van WV-HEDW. “Hopelijk zit dat er nog in na de winterstop. Als die mogelijkheid zich voordoet ga ik dat zeker doen.”

Verslag: Koen Vanhellemont
Foto boven: Jan Vonk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)