Maurice Ligeon en FC Almere naar arbitragecommissie

De arbitragecommissie van de KNVB gaat zich woensdag buigen over de zaak tussen Maurice Ligeon en FC Almere. De kantonrechter, waar deze zaak was aangespannen vanwege het op non-actief zetten van de oefenmeester, heeft beide partijen doorgestuurd naar de KNVB.

Woensdagavond staan Ligeon en FC Almere opnieuw tegenover elkaar, nu in Zeist. De kantonrechter wil eerst het oordeel van de KNVB afwachten, voordat ook hij met een besluit komt. Ruim twee weken geleden ging het er al over of de kantonrechter wel of niet bevoegd is om een oordeel te vellen. Ligeon vond dat dit een zaak tussen een KNVB-lid en club is en lijkt met deze beslissing daar zijn gelijk mee te hebben gekregen.

De oefenmeester werd op non-actief gezet omdat zijn salaris zwaar op de begroting van de Almeerse club drukte en zij afscheid van Ligeon wilden nemen. Dat vocht hij aan, waarna een bekoelde sfeer ontstond. Uiteindelijk besloot FC Almere de trainer uit zijn functie te zetten en ging deze zaak naar de rechtbank van Midden-Nederland.

“Maurice wil alles in ere herstellen en heeft daarom heel erg op een spoedaanvraag aangedrongen”, zegt Almere-voorzitter Edo Westerbeek over de arbitragezaak. De kans bestaat dat, wanneer de arbitragecommissie haar oordeel velt, de zaak alsnog een vervolg kan krijgen bij de kantonrechter.

Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)